Νάξος: παρανομίες στη Στελίδα καταγγέλλει ο Μ. Παπαγιαννάκης
Ημερομηνία Tuesday, April 15 @ 12:27:37 UTC
Θέμα Νάξος


Μιχάλης Παπαγιαννάκης
Βουλευτής Β’ Αθηνών

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς: ΠΕΧΩΔΕ, Εσωτερικών

11-04-2008

Θέμα: Μη σύννομες πράξεις στη Στελίδα Νάξου Με αφορμή την καταγγελία του κ. Κοντόπουλου Ιωάννη, κάτοικος Νάξου και υποδιευθυντής 1ου Γυμνασίου, έρχονται στο φως σωρεία αυθαιρέτων και παράνομων πράξεων που έχουν διενεργηθεί στην περιοχή της Στελίδας της Νάξου. Οι αυθαιρεσίες αυτές αναφέρονται σε υπέρβαση όρων δόμησης και κατατμήσεις σε περιοχές εκτός σχεδίου και εντός ΖΟΕ (Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου), σε παράνομες διανοίξεις δρόμων που έχουν ως αποτέλεσμα τόσο την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και την κακοποίηση του τοπίου, όσο και την επικινδυνότητα για βλάβες σε ανθρώπινες ζωές.

      Για παράδειγμα, κατασκευάζονται δύο, τρεις και περισσότερες οικοδομές μέσα στα τέσσερα στρέμματα χωρίς να ενώνεται η μία με την άλλη, ενώ στα σχέδια παρουσιάζονται ότι ενώνονται με δεξαμενές ή πέργολες. Αυτό γίνεται για να υφίσταται η σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών και να μπορούν να πωληθούν , στην ουσία όμως αφού δεν κατασκευάζονται τα προβλεπόμενα από το σχέδιο είναι ημι – παράνομες κατασκευές. Επιπλέον, αποχετευτικό  δίκτυο δεν υπάρχει, γίνονται βόθροι απορροφητικοί με απλή εκσκαφή μολύνοντας έτσι το περιβάλλον και τα υπόγεια νερά .

      Με αυτόν τον τρόπο κάνουν περισσότερες εκσκαφές  αλλοιώνοντας  το τοπίο και ούτε τις δεξαμενές κατασκευάζουν όπου θα συλλέγαμε τα όμβρια ύδατα ,κάνοντας εξοικονόμηση στον πιο πολύτιμο φυσικό πόρο το νερό που έχει γίνει δυσεύρετο στα κυκλαδονήσια  τα τελευταία χρόνια .

      Επειδή οι αυθαιρεσίες αυτές ανάγονται σε μη σύννομες πράξεις ή και παραλείψεις των αρμόδιων υπηρεσιών,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

- Τι μέτρα πρόκειται να ληφθούν, ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να σταματήσει η περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής;
 
Ο ερωτών βουλευτής
Μιχάλης ΠαπαγιαννάκηςΤο άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1828