"Καλλιστώ", εκδηλώσεις στη Θεσσσαλονίκη
Ημερομηνία Tuesday, April 15 @ 12:11:10 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                     11/04/2008                                          


ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ!!!!Η Περιβαλλοντική οργάνωση για την άγρια ζωή και τη φύση «Καλλιστώ», οργανώνει υπό την αιγίδα του πρώτου Δημοτικού Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των κατοίκων της πόλης με σκοπό την ενεργοποίηση ενσυνείδητων κι ενημερωμένων πολιτών για την αντιμετώπιση των μεγάλων περιβαλλοντικών προβλημάτων της εποχής. Οι εκδηλώσεις αυτές θα διαρκέσουν τρεις ημέρες, από τις 17 έως και τις 19 Απριλίου. Τα μέλη της οργάνωσης θα βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Αριστοτέλους, για να ενημερώσουν, να κινητοποιήσουν, να ευαισθητοποιήσουν τους ανθρώπους της πόλης και να τους συστήσουν την «Καλλιστώ» και το έργο της.

Η «Καλλιστώ» έχει να επιδείξει σημαντικό έργο στα λίγα χρόνια της ζωής της, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη μελέτη, προστασία και διαχείριση των πληθυσμών και βιοτόπων των μεγάλων σαρκοφάγων (όπως η αρκούδα και ο λύκος) και άλλων απειλούμενων ειδών της άγριας πανίδας.

Κάθε καλοκαίρι, σε σημαντικούς ορεινούς βιοτόπους, εθελοντές και εθελόντριες κάθε ηλικίας, μαζί με τα επιστημονικά στελέχη της «Καλλιστώ» και σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία, σχεδιάζουν και υλοποιούν δημιουργικές παρεμβάσεις στο πεδίο, ενημερώνοντας επισκέπτες και παραγωγούς και συμβάλλοντας στην επόπτευση των Προστατευόμενων Περιοχών.

Με σύνθημα την Προστασία της ?γριας Ζωής και της Φύσης, η «Καλλιστώ» θέλει να διαδώσει το μήνυμά της στους ανθρώπους που ζουν στην πόλη και θέλουν να βοηθήσουν με σκοπό τη διεύρυνση των δράσεων της οργάνωσης. Με την πεποίθηση πως υπάρχει ρόλος, θέση, δουλειά για όλους και τη διάθεση να κινητοποιηθούν οι Θεσσαλονικείς αποκτώντας ενεργό συμμετοχή σε προβλήματα που μας αφορούν όλους, καλούμε όλους τους κατοίκους της πόλης να έρθουν να μας συναντήσουν.

Για να μην είμαστε απλοί θεατές, για να συμβάλλουμε ενεργά στην επίτευξη σημαντικών περιβαλλοντικών στόχων, για να υποστηρίξουμε ολοένα και περισσότερα σχέδια δράσης, δίνουμε ραντεβού στο κέντρο της πόλης.
 
Για περισσότερες πληροφορίες:
Κεντρικά Γραφεία Καλλιστώ: 2310252530
Μπουσιάκη Ηλιάνα, Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας τηλ:6972694147Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1826