Έργα και ημέρες του Μπάμπη Βωβού στον Ελαιώνα
Ημερομηνία Tuesday, April 15 @ 12:02:05 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΩΒΟΣ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ


Θέλω να θέσω προ ημερησίας διάταξης το θέμα της μη νομιμότητας των έργων που εκτελεί η εταιρεία Μπάμπης Βωβός στον Ελαιώνα και να ζητήσω την ανάκληση της άδειας οικοδομής που του έχει χορηγήσει η Πολεοδομία του Δήμου Αθηναίων και τη διακοπή των εργασιών.

Από την αντιπαραβολή των σχεδίων, τα οποία και υποδεικνύω στο δημοτικό συμβούλιο, προκύπτουν οι παρακάτω ανακολουθίες που συνιστούν πράξεις απόκρυψης στοιχείων, παραπλάνησης των υπηρεσιών και παράκαμψης της νομιμότητας.

Συγκεκριμένα: Στα σχέδια για την άδεια που υπεβλήθησαν στην Πολεοδομία του Δήμου Αθηναίων και αφορούν σε κάλυψη του 40% περίπου της συνολικής κάλυψης του κτιρίου  που θα ανεγερθεί, εμφανίζονται 182 θέσεις στάθμευσης (65 στο 3ο υπόγειο, 65 στο 2ο, 52 στο 1ο). Σ’ ένα χώρο 8Χ8 που χωρούν 3-4 αυτοκίνητα τα σχέδια εμφανίζουν 1 μόνο θέση στάθμευσης. Αντιθέτως, τα σχέδια που συνοδεύουν τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η οποία είναι προβληματική και στην οποία θα επανέλθουμε, εμφανίζονται 2.200 αυτοκίνητα, όπως ο νόμος ορίζει για το μέγεθος και τις χρήσεις του κτιρίου το οποίο οικοδομεί ο κ. Βωβός.

Γιατί υπάρχει αυτό το ασύμπτωτο μεταξύ των δύο μελετών; Γιατί εάν ο κ. Βωβός υπέβαλε στο Δήμο Αθηναίων τον πραγματικό αριθμό αυτοκινήτων που θα στεγάσει στο τμήμα του κτιρίου που σήμερα οικοδομεί, αυτός θα ήταν τουλάχιστον 1.000 αυτοκίνητα και επομένως η Πολεοδομία θα ζητούσε Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Δείχνει, λοιπόν, ψευδώς 182 αυτοκίνητα και παρακάμπτει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Είναι σημαντικό ότι ο Γραμματέας του Δήμου Αθηναίων, που έχει ή οφείλει να έχει γνώση τόσο των σχεδίων της άδειας όσο και των σχεδίων της  Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, υπογράφει στο συνοδευτικό έγγραφο της ΜΠΕ ότι ο Δήμος δεν έχει να διατυπώσει καμία αντίρρηση για τη μελέτη. Τι να πούμε εμείς; Ας θεωρήσουμε ότι υπάρχει ασύγγνωστη αμέλεια, που θα μπορούσε εύλογα να θεωρηθεί και συνέργεια στην προσπάθεια του κ. Βωβού να οικοδομήσει το έργο του χωρίς περιβαλλοντικό έλεγχο. Ο κ. Βωβός προχωρά με τη λαθροχειρία που ανέφερα ώστε όταν θα του ζητηθεί να διορθώσει τα κακώς περιβαλλοντικά κείμενα να έχει υλοποιήσει το έργο. Γι’ αυτό και ζητούμε ανάκληση της άδειας οικοδομής που χορήγησε η Πολεοδομία του Δήμου Αθηναίων και αναστολή εργασιών.  
 

Ελένη  Πορτάλιου
Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Αθηναίων, Ανοιχτή Πόλη
Τοποθέτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο 7/4/2008Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1823