Μεσόγειος SOS, βιώσιμες πόλεις
Ημερομηνία Tuesday, April 15 @ 11:48:57 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS-ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΟΙΚΟ-ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ", 17-18/4/2008

Παρουσίαση του διεθνούς συνεδρίου "Χτίζοντας Οικο-Γειτονιές στη Μεσόγειο: Βιώσιμες πόλεις και τοπική διακυβέρνηση", 17-18/4/2008, Ξενοδοχείο Τιτάνια, ΑθήναΤο Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS διοργανώνει στην Αθήνα, στις 17-18 Απριλίου 2008, το διεθνές συνέδριο "Χτίζοντας Οικο-Γειτονιές στη Μεσόγειο: Βιώσιμες πόλεις και τοπική διακυβέρνηση" (Ξενοδοχείο Τιτάνια, Πανεπιστημίου 52, 1ος όροφος).

Το συνέδριο "Χτίζοντας Οικο-Γειτονιές στη Μεσόγειο" θα συγκεντρώσει δεκάδες ερευνητές, ειδικούς, εκπροσώπους της διοίκησης, τοπικών αυτοδιοικήσεων και μη κυβερνητικών οργανισμών από την Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρώπης.

Σκοπός του συνεδρίου και να αποτελέσει πρόσφορο πεδίο για να παρουσιασθούν και να συζητηθούν -σε υψηλό επίπεδο- τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δομημένο περιβάλλον στα αστικά κέντρα και οι σχετικές πολιτικές που προτείνονται ή και εφαρμόζονται σε τοπικό επίπεδο.

Το συνέδριο "Χτίζοντας Οικο-Γειτονιές στη Μεσόγειο" θέτει ιδιαίτερη έμφαση στην ανταλλαγή εφαρμοσμένης εμπειρίας αλλά και τη δικτύωση και περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των διαφόρων κοινωνικών εταίρων που εμπλέκονται στο σχεδιασμό και την εφαρμογή πολιτικών για τη βιώσιμη πόλη.

- ΤΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

- ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ «ΧΑΡΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟ-ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ»
 
Το πρόγραμμα του συνεδρίου θα περιλαμβάνει:

Ομιλίες για την αστική βιωσιμότητα και ζητήματα όπως ο οικολογικός αστικός σχεδιασμός, οι «πράσινες» μεταφορές, η ενεργειακή απόδοση στα κτίρια και τους οικισμούς, η ορθολογική διαχείριση πόρων και αποβλήτων κ.λπ.
Παρουσιάσεις μελετών, προγραμμάτων και μεθοδολογικών εργαλείων για τον αειφόρο σχεδιασμό των πόλεων, τη βιοκλιματική αρχιτεκτονική και την οικολογική δόμηση.
Ιδρυτική συνάντηση του νέου διεθνούς, Ευρω-Μεσογειακού δικτύου «Med Eco-Quartiers» με τη συμμετοχή φορέων της αυτοδιοίκησης, ερευνητικών ινστιτούτων και ΜΚΟ.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν οργανωμένες επισκέψεις και ξεναγήσεις των ενδιαφερόμενων συνέδρων σε σημεία περιβαλλοντικού και οικιστικού ενδιαφέροντος της Αθήνας.

Παράλληλα, στον προθάλαμο του συνεδριακού χώρου θα λειτουργήσει η Έκθεση Φωτογραφίας «Πόλη  και Περιβάλλον»  που δημιούργησαν σπουδαστές του Ιδιωτικού Κολλεγίου Καλών Τεχνών AKTO

Επίσημα εγκαίνια και παρουσίαση στο κοινό: Τετάρτη 16 Απριλίου, 20.00 - 22.00

Το συνέδριο "Χτίζοντας Οικο-Γειτονιές στη Μεσόγειο" διοργανώνεται από το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS στο πλαίσιο του Έργου INTERREG IIB MEDOCC “Med Eco-Quartiers”.

Το συνέδριο "Χτίζοντας Οικο-Γειτονιές στη Μεσόγειο" λαμβάνει χώρα με την υποστήριξη του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ενώ έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών και της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα του συνεδρίου και δηλώσεις συμμετοχής:
Γραμματεία συνεδρίου Med Eco-Quartiers
Υπόψη: κ. Φωτεινή Βενιέρη,
Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, Μαμαή 3, 10440 Αθήνα
Τηλ/Fax: 2108228795, Email: conference@medsos.gr
Ιστοσελίδες: www.medsos.gr, www.med-ecoquartiers.euΤο άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1820