Για ποιο λόγο βάλλεται η Ελληνική Εταιρεία
Ημερομηνία Tuesday, April 15 @ 11:41:41 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 
Περιβάλλοντος και Πολιτισμού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

Θέμα: Για ποιο λόγο «βάλλεται» η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού;                Κατά περίεργη «σύμπτωση» μια εβδομάδα πριν από τον επίσημο εορτασμό 35 ετών προσφοράς της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ προς την κοινωνία στους χώρους του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς, με την παρουσίαση του επετειακού τόμου «Ευάλωτη Γη» στο Μέγαρο Μελά την Τρίτη 15 Απριλίου, έγινε αιφνιδιαστική κάθοδος στα γραφεία μας, όπου δήθεν «ανακαλύπτονται» αρχαία αντικείμενα, με την επίσημη πλέον καταγγελία ότι έχουν «υπεξαιρεθεί». Γι’ αυτά τα αρχαία όμως η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ έχει έγγραφα από το 1989 όπου ο τότε Προϊστάμενος της Εφορείας γράφει:

                «Η σημασία των αρχαίων που αποκαλύφθηκαν τελευταία μέσα στα πλαίσια των αρχαιολογικών λειψάνων της περιοχής είναι προφανής. Είναι λοιπόν εντελώς αυτονόητο ότι πρέπει όχι μόνο να παραμείνουν ορατά και προσιτά σε κάθε ενδιαφερόμενο, αλλά και να αξιοποιηθούν με κατάλληλη διαμόρφωση των χώρων του ημιυπόγειου του κτιρίου. Τούτο θα μπορούσε να γίνει εάν αποφασιστεί η διάθεση των χώρων αυτών για εκθέσεις, περιοδικές ή μόνιμες, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας ευρύτερος χώρος πολιτισμού όπου θα είναι φανερή η συνέχεια από την κλασσική-ελληνιστική εποχή στη ρωμαϊκή βυζαντινή και από εκεί στην Τουρκοκρατία και στα νεώτερα χρόνια.»

                Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ τήρησε την υποχρέωσή της στο ακέραιο. Κατά την περασμένη εικοσαετία χιλιάδες μαθητές σχολείων και άλλοι επισκέπτες έχουν ξεναγηθεί στους χώρους αυτούς. Μετά την «έρευνα» της περασμένης εβδομάδας και τον σχηματισμό κατηγορίας κατά της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ζήτησε χθες,  10 Απριλίου, με εξώδικο, να αναλάβει η Αρχαιολογική Υπηρεσία όλα αυτά τα διάσπαρτα κινητά μέλη από τους υπόγειους χώρους των γραφείων της.

                Δίκαια διερωτόμαστε, ποια κριτική που έχουμε κατά καιρούς ασκήσει στη Διοίκηση έχει τόσο πολύ ενοχλήσει ώστε κάποιοι να μετέρχονται τόσο φανερά ανεπίτρεπτές μεθόδους καταγγελίας και δημοσίου διασυρμού. Δίκαια θα αναμέναμε, και ακόμα αναμένομε από τις αρχές, αντί καταγγελίας, τουλάχιστον δημόσια αναγνώριση για το έργο που επιτελέσαμε.

Πληροφορίες: Βασίλης Δωροβίνης, τηλ. 210-3225245, 210-7700362

Αναστασία Αριτζή
Τμήμα Επικοινωνίας
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Περιβάλλοντος και Πολιτισμού
Τηλ: 210 3225245, εσωτ. 8
Email: sepi@ellinikietairia.grΤο άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1818