Η Ελλάδα στο μικροσκόπιο της Κομισιόν για περιβαλλοντικά θέματα
Ημερομηνία Thursday, April 10 @ 15:36:50 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν μπαίνει η Ελλάδα για περιβαλλοντικά θέματα

Στο μικροσκόπιο των εμπειρογνωμόνων της ΕΕ μπαίνει η Eλλάδα για μια σειρά περιβαλλοντικά θέματα. Κλιμάκιο επιστημόνων θα εξετάσει όλα τα «καυτά» ζητήματα, όπως η διαχείριση των υδάτινων πόρων, οι ΧΥΤΑ, η εκτροπή του Αχελώου και η ρύπανση στην Κορώνεια.

Όπως αναφέρει Το Βήμα της Τρίτης, κλιμάκιο επιστημόνων και ειδικών της Κομισιόν θα βρίσκεται από σήμερα στην Ελλάδα για σειρά συναντήσεων με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Στην κορυφή της λίστας των φακέλων που θα εξεταστούν από το κλιμάκιο των εμπειρογνωμόνων βρίσκεται η ενσωμάτωση και η εφαρμογή της οδηγίας-πλαισίου (2000/60) για την ορθολογική διαχείριση, την ποιότητα και τα μέτρα προστασίας των υδάτινων πόρων.

Επίσης θα ζητηθούν στοιχεία για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων και την πάταξη του φαινομένου των ανεξέλεγκτων χωματερών. Το θέμα των ΧΥΤΑ πρέπει να έχει κλείσει μέχρι το τέλος του έτους με την παύση λειτουργίας όλων των παράνομων χωματερών.

Η εκτροπή του Αχελώου αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της συλλογής στοιχείων, ενώ έρευνα πρόκειται να ξεκινήσει και για την υπόθεση της ρύπανσης στον Ασωπό, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Ευβοϊκού Κόλπου.

Τελευταίο ζήτημα που αναμένεται να απασχολήσει το κλιμάκιο των ερευνητών είναι η υπόθεση της ρύπανσης στη λίμνη Κορώνεια με επίκεντρο τους αργούς ρυθμούς απορρόφησης των προβλεπομένων ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Σε περίπτωση διαπίστωσης παραβιάσεων της ευρωπαϊκής νομοθεσίας η Ελλάδα κινδυνεύει με παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και με εκ νέου επιβολή προστίμων.

(πηγή:  Newsroom ΔΟΛ, 8/4/2008)Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1809