ΒΙΟ.ΖΩ, "χαμένη μάχη είναι η μάχη που δεν δώσαμε"
Ημερομηνία Thursday, April 10 @ 15:30:23 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


«ΒΙΟ.ΖΩ» - Πανελλήνια Ένωση Καταναλωτών

Με την συμμετοχή μας στην Γενική Συνέλευση της ΒΙΟΖΩ γινόμαστε ενεργοί πολίτες

«Χαμένη μάχη είναι η μάχη που δεν δώσαμε»*
*Μπέρτολντ Μπρεχτ...Γιατί όπως και να το δει κανείς μάχη δεν γίνεται δια αντιπροσώπου. Οφείλουμε ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί να κάνουμε αγώνα ενάντια σε όλους αυτούς που βάλθηκαν να μας γονατίσουν... σαν ανθρώπους... σαν πολίτες... σαν καταναλωτές. Και αν μπήκαμε εμείς μπροστά στο Κίνημα, δεν μας αρέσει η μοναξιά. Τρομάζουμε. Γιατί ένα κλαρί το σπας πιο εύκολα από πολλά μαζί.

Ευχόμαστε νυχθημερόν να βγάλουν αγκάθια οι καναπέδες των καταναλωτών και να μην βολεύονται για να δουν τα ριάλιτι, και τα άλλα σκουπιδοσόου. Να συμμετάσχουν στις διαμαρτυρίες και να φωνάξουν πως έχουν δυσανεξία στην αδικία. Πως δεν τους αρέσει να βλέπουν, ούτε να τρώνε μεταλλαγμένα σκουπίδια, δεν τους αρέσει να τους κοροϊδεύουν.

Όσο χαλαρώνουμε εκείνοι πατούν στις πλάτες μας για να πλουτίσουν. Οι παγκόσμιες εταιρείες αξιώνουν όλο και πιο πολύ από το δικό μας λειψό εισόδημα και δεν χορταίνουν ποτέ.

Ως πότε θα τους επιτρέπουμε να βάζουν το χέρι τους στην τσέπη μας ;

Μας καίει η φωτιά της ακρίβειας... Το πετρέλαιο αυξήθηκε και αυξάνεται συνέχεια με τρελούς ρυθμούς
Τα διόδια αυξήθηκαν 37,5 - 45% !
Τα εισιτήρια των μέσων μεταφοράς θα αυξηθούν ως και 100% !
Με την προγραμματισμένη αύξηση του Ιουλίου 2008 το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος θα υπερβεί το 30%, μέσα σε δύο χρόνια! Γιατί εμείς είμαστε χαμένοι κάπου ανάμεσα στην εποχή του λύχνου και την νέα εποχή των εναλλακτικών μορφών ενέργειας και των βιοκλιματικών κτιρίων.
Μας οργίζουν τα... αβάσιμα προκάτ κατηγορητήρια.

Μας οργίζουν αυτοί που σύρουν τον πρόεδρο της ΒΙΟΖΩ στο δικαστήριο, γιατί εφάρμοσε αποφάσεις της Διοίκησης και των Γενικών Συνελεύσεων πράττοντας  το καθήκον του.

Μας εξοργίζει η αντίληψη όσων μας απειλούν για να εκφοβίσουν τους καταναλωτές και να αδρανοποιήσουν τους εκπροσώπους τους.

Μας οργίζουν όλοι εκείνοι, που προσπαθούν να καταστείλουν με βία και εκβιασμούς οποιοδήποτε αναφαίρετο δικαίωμά μας.

Κερδίσαμε την πρώτη μάχη στην δίκη, που θα ξαναγίνει στις 5 Μαΐου και τον προσεχή Οκτώβριο. Ας υπογράψουμε την συμπαράσταση μας. Με αυτό τον τρόπο και με την συμμετοχή στις δραστηριότητες της ΒΙΟΖΩ υποστηρίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμά μας, να ελέγχουμε και να γνωρίζουμε τι αγοράζουμε.

Μέχρι να επιτευχθεί η επιστροφή στις βαθιές παραδοσιακές ρίζες μας, ας σπάσουμε τις εξαρτημένες και μολυσμένες με τοξικά χημικά
Μια ανάγκη που κάποιοι την βάφτισαν ουτοπία και χαμογέλασαν στη θέα των... ονειροπόλων. Μα δεν είναι ουτοπία να βγάλουμε τους μεσάζοντες από τον δρόμο των καταναλωτών και των παραγωγών. Δεν είναι ουτοπία η ενεργειακή αυτονομία και η αυτάρκεια από πρώτες ύλες.

Ο εξανθρωπισμός του σύγχρονου πολίτη είναι η ανάγκη. Πρέπει να το κατανοήσουμε πριν είναι πολύ αργά. Το οφείλουμε στον εαυτό μας και στα παιδιά που θα έρθουν. Ας τους κληροδοτήσουμε Φύση...  όχι άσθμα!     

Η ετήσια Γενική Συνέλευση της ΒΙΟΖΩ θα γίνει την Κυριακή 13 Απριλίου 2008, στις 11 το πρωί, στην Δημοτική Αγορά της Κυψέλης στην Φωκίωνος Νέγρη.

Με την συμμετοχή μας στην Γενική Συνέλευση γινόμαστε ενεργοί πολίτες, λέμε την γνώμη μας και υποστηρίζουμε, εμάς, την ΒΙΟΖΩ, τον αγώνα μας.

Λύσεις υπάρχουν, αρκεί να το τολμήσουμε

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΒΙΟΖΩ


Συν ΒΙΟΖΩ και χείρα κίνει!

«ΒΙΟΖΩ» - Πανελλήνια Ένωση Καταναλωτών "ΒΙΟ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΖΩΗ", Αγ. Κωνσταντίνου 12, 10431 Ομόνοια, Αθήνα. Τηλ/Φαξ: 210 522 23 23, 697-9734591, Ηλ.Ταχ: email@biozo.org Ιστοσελίδα: www.biozo.orgΤο άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1807