Φεστιβάλ βιντεοποίησης
Ημερομηνία Thursday, April 10 @ 15:11:31 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα
Το πρώτο στην Ελλάδα Φεστιβάλ Βιντεοποιημάτων qa pragmatopoihqei την Πέμπτη, 10 Απριλίου στην Αθήνα,  στοn polυcώro BIOS, Πειραιώς 84, ώρες 8.00-12.00 το βράδυ. Θα προβληθούν σημερινές δημιουργίες αλλά και παλαιότερες, σε μία προσπάθεια προσέγγισης της ιστορίας και της εξέλιξης της σύγχρονης αυτής τέχνης. Επίσης θa lάβει χώρα στρογγυλό τραπέζι με θέμα βιντεοτέχνη-βιντεοποίηση και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μουσικοποιητικά δρώμενα.

Την εκδήλωση διοργανώνει η ομάδα «βιντεοποίηση» η οποία αποτελείται από ποιητές, βιντεοδημιουργούς, μουσικούς και άλλους καλλιτέχνες που εξερευνούν και πειραματίζονται πάνω στις δυνατότητες που δίνουν οι ψηφιακές τεχνολογίες στη σύγχρονη ποιητική και καλλιτεχνική έκφραση.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η προβολή και η προώθηση βιντεοποιήματων διαφόρων τεχνοτροπιών, καθώς επίσης η επικοινωνία και η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη βιντεοποίηση. Το απώτερο ζητούμενο είναι η ανάδειξη και η εξέλιξη της συνδυαστικής αυτής τέχνης,  που  μπροστά της ανοίγεται σήμερα ένα απεριόριστο πεδίο δράσης.

Τα βιντεοποιήματα που θα προβληθούν έχουν το καθένα σα βάση το κείμενο κάποιου ποιήματος. Η οπτικοποίηση και η μουσικοποίησή του, το μεταμορφώνουν σε καινούριο έργο. Η βιντεοποίηση είναι και ποίηση και video-art. Η έμπνευση και οι αναζητήσεις του βιντεοδημιουργού δημιουργούν ένα νέο έργο τέχνης, όπως κάνει νοερά και ο κάθε αναγνώστης ενός ποιήματος.

 Gia thn omάda «βιντεοποίηση»

Αντρέας Παγουλάτος
Αλέξης Δάρας

Σωτήρης Γούναρης
Πάνος Κούρτης

Βασίλης Κυριάκης

Στέλιος Γιαννουλάκης

Χρήστος Μίχας

Βαγγέλης Μπέκας

http://video-poems.blogspot.com/
Ε-mail: videopoetry2008@gmail.com 
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210.5151682, 6977.302.665Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1803