Σέριφος: το θέμα με τις ανεμογεννήτριες
Ημερομηνία Friday, April 04 @ 16:57:38 UTC
Θέμα Σέριφος


ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ
Από medusa

'Οσοι κάτοικοι της Σερίφου (1000 τον αριθμο) αντιλήφθηκαν οτι εξέπνεε το Πάσχα του 2006 το δικαίωμα για να εκφράσουν την αντίθεση τους, σύσσωμοι, πράγμα πρωτοφανες για την Ελληνική ιδιοσυγκρασία, προσυπέγραψαν το μεγάλο όχι στην επέλαση των ανεμογεννητριάδων, μαζεύοντας υπογραφές.

http://eyploia.aigaio-net.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=728

http://eyploia.aigaio-net.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=725

Και ξέρετε γιατί; Γιατί αυτό το «φαραωνικό» σχέδιο όπως το χαρακτήρισε και σε εκπομπή της Ρίκας Βαγιάνη ο διευθυντής της GREENPEACE, των ανεμογεννητριάδων,τους ομοίαζε με αυτό του “πλιάτσικου” της “γιούργιας” της «αρπαχτής» και εξόργισε.
Δεν ήταν ένα ταπεινό σχέδιο εγκατάστασης 3 ανεμογεννητριών ίσως, όσο αντέχει η μικρή έκταση του νησιού- και αυτό συζητείται-αλλά κοντά 90 ανεμογεννητριών ,σε ένα νησί κούφιο από την υπέρ εξόρυξη μεταλλευμάτων, Γάλλων και Γερμανών σε ένα νησί που έχασε 1 από τις μετρημένες στα δάχτυλα ,παράλιες του,λόγω πρόσφατης εξόρυξης του επικίνδυνου γνευσίου,σε ένα νησί που είναι κλειστό μικρό ευαίσθητο οικοσύστημα,με «ενδημικά» είδη.

Αυτό σημαίνει, οτι ο φρύνος της Σερίφου,η η πέρδικα της Σερίφου,είναι μόνο Σεριφιώτικη και χρειάστηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ετών για να διαφοροποιηθεί αυτό το είδος και να αναπτύξει τα μοναδικά για κάθε νησί, χαρακτηριστικά του.Δεν είναι έρημα βουνά επειδή ο απλός παρατηρητής από μακρυά,δεν βλέπει κάτι!Υπάρχει ζωή εκεί πάνω...και μάλιστα πολύ εύθραυστη.

Η Σέριφος έχει χαρακτηριστεί μόλις το 2002 ως ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.Δεν είναι παλιός νόμος να πεις ότι ξεπεράστηκε,είναι ένας νόμος ολοζώντανος ,που τσάκισε κόκαλα γιατί δεν αφήνει να κτισθεί καμία οικία πάνω από 4,5 μέτρα εκεί που οι «φίλοι του περιβάλλοντος» θα ορθώσουν 150μ., κατασκευές. Επίσης δεν επιτρέπει το χτίσιμο πέτρινου παραδοσιακού ανεμόμυλου!Και το εξόφθαλμο,δεν επιτρέπει να χτιστούν οι κορυφογραμμές!Λοιπόν θα μας τρελάνει το κράτος;Γιατί,επίσης ,ρωτώ ,εφόσον τα σχέδια με τις ΑΠΕ είναι να εγκαταλειφθεί ο λιγνίτης ο όμιλος του ίδιου , έδωσε πρόσφορα να αγοράσει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης λιγνίτη που έβγαλε στη φορά το Δημόσιο;

Παραθέτω από τα Νέα:
Κοντά στο κλείσιμο συμφωνίας για την εξαγορά της βορειοελλαδίτικης εταιρείας Βιολιγνίτ, που διαθέτει ορυχείο εξόρυξης λιγνίτη, βρίσκεται ο όμιλος Μυτιληναίου. Οι σχετικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο εταιρειών βρίσκονται στο τελικό στάδιο και αναμένεται στις αμέσως επόμενες ημέρες να πέσουν οι υπογραφές…

Δηλαδή, ανεμπόδιστα ,θα συνεχίσει να εξορύσει λιγνίτη που θα συνεχίσει να καίγεται ρυπαίνοντας και παράλληλα σε μια υπέρβαση αντιφατικότητας θα μας πουλάει και πανάκριβα το σχεδόν τσάμπα -μετά την απόσβεση του- αιολικό ρεύμα! Απορώ δε,τη στιγμή που ο ίδιος όμιλος έχει ρυπογόνες επιχειρήσεις- Αλουμίνιον της Ελλάδος Β.Ε.Α.Ε. -δεν θα μπει στο δέλεαρ να θα ανταλλάξει τα δικαιώματα ρύπων τους με αυτά της μη ρυπογόνου «αιολικής επιχείρησης» του,δηλ, των ανεμογεννητριών;

Αυτό το δικαίωμα του το δίνει η "περίφημη" συνθήκη του Κιότο που είναι χρηματιστήριο ρύπων, έτσι δεν είναι;

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;Ο κάθε όμιλος δεν ανησυχεί εφεξής καθόλου για τις τις ρυπογόνες βιομηχανίες του ,και δεν στεναχωριέται καθόλου για το πλαφόν ρύπων που θέτει η συνθήκη Κιότο (άρα δεν υπάρχει πίεση περιορισμού ρύπανσης ) γιατί πολύ απλά τις αντισταθμίζει με το ότι η βιομηχανία ανεμογεννητριών που του ανήκει, δεν ρυπαίνει και κάνει ανταλλαγή δικαιωμάτων ρύπων!

Έτσι έρχεται τσάμπα η ρύπανση χωρίς πρόστιμα, την στιγμή μάλιστα που η ΔΕΗ,αυτά τα δικαιώματα τα αγοράζει (δηλ πάλι εμείς) από άλλες μη ρυπογόνες επιχειρήσεις όταν υπερβεί το όριο!

Ωραίο ε;

Και το σχέδιο έχει και συνέχεια!

---------------------------------
SERIFOSFREE: http://serifosfree.blogspot.com/Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1798