Αμοργός: το απέραντο γαλάζιο ακτινοβολεί ηλεκτρομαγνητικά
Ημερομηνία Friday, April 04 @ 16:32:40 UTC
Θέμα Αμοργός
   Πυλώνας ύψους 54,10 μέτρων με: 14 μικροκυματικές κεραίες της ΟΤΕ Α.Ε. & 6 σταθμούς κινητής τηλεφωνίας της COSMOTE Α.Ε. που συνεχώς πολλαπλασιάζονται, είναι εγκατεστημένος εντός του παραδοσιακού οικισμού της Χώρας Αμοργού, σε απόσταση 50-100 μέτρων από το Νηπιαγωγείο -Δημοτικό - Γυμνάσιο - Λύκειο - ΕΠΑ.Λ. & μόλις 30 μέτρων από τις αθλητικές εγκαταστάσεις των σχολείων & του υπό ανέγερση κτιριακού συγκροτήματος Γυμνασίου - Λυκείου.
   Το 2005 η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων απαντά στο Δήμο Αμοργού, ότι ο σταθμός κεραιών λειτουργεί παράνομα χωρίς άδεια.(αρ.πρ.26798/2005).

   Τον ίδιο χρόνο το Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών σε αναφορές που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές κ. Χωματάς & Κουβέλης, δεσμεύεται εγγράφως για τη λήψη μέτρων.(αρ.πρ. β-1277/2005). Μέχρι σήμερα τίποτα δεν μας έχει γνωστοποιηθεί.

   Το 2006 ο Δήμος Αμοργού, το Επαρχείο, η Εφορία Αρχαιοτήτων απορρίπτουν τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που εκ των υστέρων επιχείρησε ο ΟΤΕ να νομιμοποιήσει.   Το 2008 η απέραντη αδιαφορία της πολιτείας συνεχίζει παράνομα να ακτινοβολεί & να παράγει ασταμάτητο θόρυβο αυθαίρετα εγκατεστημένο πάνω στα κεφάλια μας.

   Την ίδια στιγμή αρχίζει να γιγαντώνεται άλλος ένας σταθμός του ΟΤΕ μέσα στην καρδιά του οικισμού της Αιγιάλης ακριβώς απέναντι από το Αγροτικό Ιατρείο.

   Ζητάμε τη άμεση απομάκρυνση των παράνομα & αυθαίρετα εγκατεστημένων σταθμών του ΟΤΕ που βρίσκονται δίπλα σε σχολεία, αγροτικά ιατρεία & παραδοσιακούς οικισμούς της Αμοργού.

Η επιτροπή συντονισμού

.........................................................................................................................
Κεραία “απειλή” του OTE στην Αμοργό
27 Μάρτιος 2008 by keraies
«Κεραία… απειλή» ΑΜΟΡΓΟΣ
Αγανακτισμένοι και θυμωμένοι δηλώνουν μαθητές των σχολείων της Αμοργού και ζητούν να φύγει, η αυθαίρετα, όπως τονίζουν, εγκατεστημένη κεραία του ΟΤΕ.

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι για την αυθαίρετη, όπως λένε, κεραία του ΟΤΕ Για το λόγο αυτό διοργανώνεται μεθαύριο Παρασκευή στις 12.30 το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Χώρα Αμοργού στον Καλογερικό.
Οπως τονίζουν οι μαθητές, η κεραία είναι παράνομα εγκατεστημένη δίπλα στο νηπιαγωγείο, το δημοτικό, το γυμνάσιο, το λύκειο και το επαγγελματικό λύκειο Αμοργού και τα γήπεδα αθλοπαιδιών.

Σαν να μην έφτανε αυτό, όμως, το νέο σχολείο που κατασκευάζεται είναι ακόμη πιο κοντά σ’ αυτήν, σχεδόν κολλητά.

Η συγκεκριμένη κεραία, σημειώνουν, αποτελεί μόνιμη απειλή για την υγεία τους, πηγή θορύβου ενώ προσβάλλει βάναυσα και το παραδοσιακό τοπίο του οικισμού της Χώρας.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 26/03/2008
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=24841920
Αναρτήθηκε στις Δημοσιεύματα, Κεραίες στην Ελλάδα | Κανένα σχόλιο


--------------------------------------
http://keraies.wordpress.com/Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1792