Τήνος: καταστροφή παραλίας Παλλάδας
Ημερομηνία Friday, April 04 @ 16:29:35 UTC
Θέμα Τήνος


Προς:

Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων- υπ’όψιν Νομάρχη κου Μπάιλα


ΑΙΤΗΣΗΌπως πληροφορηθήκαμε κατατέθηκε προς αδειοδότηση στις αρμόδιες Υπηρεσίες η Μ.Π.Ε. του έργου:

«Επίχωση θαλάσσιου χώρου περιοχής Παλλάδας Δήμου Τήνου για τη δημιουργία χώρου στάθμευσης».

Εδώ και αρκετούς μήνες ο Σύλλογός μας έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια συγκέντρωσης όσο το δυνατό περισσότερων πληροφοριών σχετικά με το ως άνω έργο τις οποίες και μελετήσαμε σε βάθος.

Όπως όλα δείχνουν, η εκτεταμένη επίχωση που προγραμματίζει το Λιμενικό Ταμείο αναμένεται να επιφέρει μεγάλες αλλαγές στην εικόνα του λιμανιού της Τήνου, θίγοντας το ήδη επιβαρημένο φυσικό και αστικό περιβάλλον της παραλιακής ζώνης της Χώρας. Επίσης, σύμφωνα με γνωμοδότηση έγκριτου νομικού σε θέματα περιβάλλοντος, το εν λόγω έργο αντίκειται της ελληνικής νομοθεσίας σε αρκετά σημεία.

Με βάση αυτά τα δεδομένα πλήθος συμπολιτών μας και Συλλόγων του νησιού προτίθενται να κινηθούν νομικά προκειμένου να μην υλοποιηθεί η συγκεκριμένη μελέτη και έχουν υπογράψει φύλλο διαμαρτυρίας κρίνοντας απαράδεκτη την ιδέα περαιτέρω υποβάθμισης της περιοχής της Παλλάδας Τήνου.

Ζητούμε απ’τους αρμόδιους Φορείς και όλους όσους έχουν ευθύνη για την μελέτη, αδειοδότηση και χρηματοδότηση του ως άνω έργου, τώρα, πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης και για λόγους εξοικονόμησης δημοσίων πόρων και χρόνου, όπως:

α) αποσύρουν άμεσα την εν λόγω μελέτη

β) επιλύσουν το πρόβλημα της εποχιακής στάθμευσης στο νησί με την εξεύρεση χερσαίου χώρου στάθμευσης. 

Το πρόβλημα της εποχιακής στάθμευσης στο νησί πρέπει σίγουρα να αντιμετωπιστεί. Αυτό όμως πρέπει να γίνει με σοβαρότητα και συνέπεια ως προς την ελληνική νομοθεσία και με ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στο περιβάλλον. 

Περιμένοντας τις δικές σας ενέργειες.


Με εκτίμηση,

Μαρία Αντουανέτα Κρητικού

Από:

Ένωση Πολιτών για την προστασία της παραλίας της Χώρας Τήνου


Αθήνα, 30/03/2008

 Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1791