Αιολικά Πάρκα του Γιάννη Γιαννούκο
Ημερομηνία Saturday, March 25 @ 20:35:34 UTC
Θέμα Εύβοια


Είναι πάνω από 2-3 χρόνια τώρα, που φωνάζουμε και εκφράζουμε τους φόβους μας για την πιθανότητα εγκατάστασης Αιολικού Πάρκου στη Δίρφυ.

Κάποιες ενέργειες κα φωνές όμως από τη μεριά της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης αρχίζουν να μας δικαιώνουν. Φυσικά δε μας καθησυχάζουν, γιατί πρέπει να σας πούμε ότι έχουν εγκριθεί οι αιτήσεις για την εγκατάσταση 80 αιολικών πάρκων, εκ των οποίων λειτουργούν τα 15, που έχουν προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις από τους τοπικούς φορείς.
- Από τις ενέργειες οι οποίες μας δικαιώνουν, είναι μεταξύ των άλλων και η απόρριψη της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την εγκατάσταση αιολικού σταθμού στη θέση Κόσκινα - Λάκα του Δήμου Ταμυναίων, από το Νομαρχιακό Συμβούλιο. Οι φωνές που συμφωνούν μαζί μας και μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι έχουμε και συμμάχους, είναι:

α) Του Νομάρχη Κου Μπουραντά, που μεταξύ άλλων είπε «...θέλουμε να προωθήσουμε την αιολική ενέργεια, αλλά με τον τρόπο που έγινε η εγκατάσταση, υποβαθμίζονται άλλες δραστηριότητες. Θα έπρεπε η πολιτεία να σεβαστεί τον πλούτο που υπάρχει στην περιοχή. Η εγκατάσταση των αιολικών σταθμών αφαιρεί συγκριτικά πλεονεκτήματα για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, γιατί γίνεται άναρχα...».

β) Του Αντινομάρχη Κου Κορόζη, που μεταξύ άλλων είπε «... η χρονική λειτουργία των αιολικών πάρκων στο Νομό μας είναι σχετικά μικρή, οπότε δεν υπάρχει επαρκής εμπειρία των επιπτώσεών τους στο περιβάλλον... η χωροθέτηση των αιολικών πάρκων μέχρι τώρα γινόταν ανεξέλεγκτα, χωρίς να υπάρχει συνολική μελέτη χωροθέτησης για τις επιπτώσεις στο φυσικό, ανθρωπογενές και οικονομικό περιβάλλον, ώστε να υπάρχει συμβατότητα με τις άλλες δραστηριότητες...»
- Σωστές θέσεις. Μυαλωμένες, σίγουρες, εμπεριστατωμένες που εκφράζουν και την πραγματικότητα και τη θέληση των κατοίκων.
Φτάνει μόνο να μη λέμε άλλα σήμερα κι άλλα να κάνουμε αύριο.
Μέχρι στιγμής πάντως... όλα καλά.

πηγή: Διρφυακά Νέα - Mηνιαία εφημερίδα Διαδιρφυακής επικοινωνίας5ο ΤεύχοςΤο άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=177