Κύπρος: καταγγελίες για τα αιολικά πάρκα
Ημερομηνία Friday, March 28 @ 13:15:54 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2008
Καταγγελίες για τα αιολικά πάρκα
ΑΠΟ ΤΗ «ΔΥΤΙΚΗ ΑΚΤΗ»

ΔΙΑΠΛΟΚΗ συμφερόντων, παρανομίες, μελέτες που αποκρύβουν την πραγματικότητα, συνοπτικές διαδικασίες στη λήψη των αποφάσεων είναι μερικά από τα στοιχεία που κρύβονται πίσω από την προώθηση της δημιουργίας αιολικών πάρκων στην Κύπρο, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Δυτική Ακτή».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η αλήθεια για τα αιολικα πάρκα παραποιείται από τους ενδιαφερόμενους με την κάλυψη και κυβερνητικών παραγόντων, με μοναδικό στόχο τα οικονομικά τους συμφέροντα.

Η «Δυτική Ακτή» αναφέρει, επίσης, ότι με ανύπαρκτο κεφάλαιο εταιρείες προωθούν τη δημιουργία αιολικών πάρκων, στοχεύοντας στην επικαρπία του Ταμείου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας μέσω της έμμεσης επιδότησης της παραγόμενης από τις ανεμογεννήτριες ηλεκτρικής ενέργειας. «Η περιβαλλοντική μελέτη που έγινε για το θέμα είναι ελλιπής και παραπλανητική. Μάλιστα έγινε από ανθρώπους που εμπλέκονται στο όλο θέμα και όχι από ανεξάρτητους επιστήμονες», σημειώνει η «Δυτική Ακτή» και προσθέτει ότι «οι ανεμογεννήτριες που θα τοποθετηθούν θα δημιουργήσουν σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα, καθώς και ανεπανόρθωτες επιπτώσεις στην υγεία των επηρεαζόμενων κατοίκων».

Αναφέρει, επίσης, ότι η αξία της γης εκεί που θα τοποθετηθούν οι ανεμογεννήτριες θα εκμηδενιστεί, και καλεί τους αρμοδίους, και κατ' επέκτασιν την Κυβέρνηση, να αναστείλουν κάθε διαδικασία που αφορά στην προώθηση αιολικών πάρκων.

(πηγή: Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ, Τρίτη, 04 Μαρτίου 2008)Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1766