Απορρίφθηκε αίτηση για τη μετεγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Παραδείσι
Ημερομηνία Saturday, March 25 @ 20:33:03 UTC
Θέμα Εύβοια


Κατά τη διάρκεια του Νομαρχιακού Συμβουλίου την Τρίτη 1 Ιουνίου, συζητήθηκε η αίτηση της εταιρείας "Energy 2 Αιολικά Πάρκα Καρυστίας" για τη μετεγκατάσταση 3 ανεμογεννητριών που λειτουργούν στη θέση "Καμπιά" του Παραδεισίου.
Στην εταιρεία είχε γίνει ανάκληση της άδειας, που της είχε δοθεί αρχικά, καθώς 3 ανεμογεννήτριες από τις 6 που είχε εγκαταστήσει βρίσκονταν σε κοντινότερη απόσταση σε συνοικισμό, από αυτή που επέτρεπε ο νόμος δηλ. στα 500 μ.

Η κ. Ιωαννίδου από το Τμήμα Περιβάλλοντος της Νομαρχίας εισηγήθηκε θετικά με το αιτιολογικό ότι η εταιρεία συμμορφώθηκε στο νόμο μετά από την ανάκληση της άδειας και τοποθετεί τις τρεις ανεμογεννήτριες σε απόσταση 500 μ. από το πλησίον συνοικισμό. Οπως τόνισε η κ. Ιωαννίδου, παρόλο που δεν υπάρχει χωροταξικός σχεδιασμός είναι ιδιαίτερη περίπτωση αυτή καθώς είναι υφιστάμενο το αιολικό πάρκο και η εταιρεία εναρμονίζεται με το νόμο.

Ο Νομάρχης, Θανάσης Μπουραντάς, ξεκαθάρισε, αρχικά, ότι η άδεια είχε δοθεί από την προηγούμενη νομαρχιακή αρχή και σε μια περίοδο έντονων κινητοποιήσεων κατά των ανεμογεννητριών. Τόνισε την αντίθεση του στην εγκατάσταση των αιολικών πάρκων στην Εύβοια προτού υπάρξει χωροταξικός σχεδιασμός. Η εισήγησή του ήταν όμως θετική, καθώς η συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να αντιμετωπιστεί διαφορετικά όπως επισήμανε και η αρμόδια υπηρεσία της Νομαρχίας.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας επισήμανε ότι πρέπει να εγκριθεί η αίτηση που υπέβαλε, καθώς συμμορφώθηκε στο νόμο μετά την ανάκληση της άδειας και με οικονομικό κόστος για την ίδια.

Τελικά η πλειοψηφία του Ν.Σ. ψήφισε αρνητικά με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχει ακόμα χωροταξικός σχεδιασμός στην Εύβοια.

02/06/2004 5ο ΤεύχοςΤο άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=176