Πολίτες ενάντια στον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη
Ημερομηνία Tuesday, March 18 @ 09:23:08 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΚΑΙ ΟΣΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 06/03/2008«Όταν ο “Κόμβος” έφτασε στο χτένι… και η κατάλυση κάθε έννοιας της νοημοσύνης των πολιτών»
Η εποχή του «Πας Θραξ βλάξ», προς απογοήτευση αρκετών, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Κάποιοι όμως φαίνεται ότι δεν το έχουν καταλάβει.
Στηριζόμενοι στην «δύναμη» διαπλεκόμενων ΜΜΕ προς τα οποία τα χρυσά διαφημιστικά κονδύλια ρέουν άφθονα, προσπαθούν με κάθε τρόπο να παρουσιάσουν μια διαστρεβλωμένη εικόνα της πραγματικότητας και των γεγονότων στην περιοχή μας και να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη, εξυπηρετώντας πλήρως τα συμφέροντα των διαφημιζόμενων.
Με αφορμή λοιπόν την εκδήλωση της εφημερίδας Μακεδονίας, και την άτακτη φυγή του Υφυπουργού κ. Καλαφάτη από αυτήν, γίναμε για μια ακόμη φορά μάρτυρες μιας έντονης γκεμπελικής προσπάθειας παραποίησης της πραγματικότητας.
Η συμβολική ειρηνική διαμαρτυρία πολιτών της Διανομαρχιακής Επιτροπής κατά του χρυσού και της Πρωτοβουλίας Πολιτών ενάντια στον Πετρελαιαγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη απέναντι στην μέχρι σήμερα απαξιωτική για την περιοχή στάση της Κυβέρνησης, παρουσιάστηκε ως «βίαιη παρεμπόδιση του Υφυπουργού να μιλήσει».
Η απαίτηση να τοποθετηθεί επιτέλους ο Υφυπουργός ουσιαστικά και να δεσμευτεί στο παλλαϊκό αίτημα δεκαετίας όλων των φορέων και των πολιτών «Να φύγουν οριστικά τώρα τα χρυσωρυχεία από την περιοχή» παρουσιάστηκε ως «κατάλυση κάθε έννοιας Δημοκρατικού Διαλόγου».
Η επιλογή του Υφυπουργού να μην απαντήσει στα συγκεκριμένα ερωτήματα εγκαταλείποντας την αίθουσα παρουσιάστηκε ως βίαιη εκδίωξή του.
Φυσικά η συνέχεια ήταν ακόμη πιο αποκαλυπτική των προθέσεων κάποιων, κυρίως απόντων από την εκδήλωση (στα δημοσιεύματα της επόμενης ημέρας μπέρδεψαν ακόμη και τα ξενοδοχεία με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να ζητήσουν συγγνώμη!!)
Αυτοί λοιπόν που εδώ και δέκα χρόνια δεν ενοχλήθηκαν από το γεγονός ότι οι Κυβερνήσεις περιφρονούν και αγνοούν την γενική απαίτηση όλων των θεσμοθετημένων τοπικών οργάνων για άμεση και οριστική απομάκρυνση των χρυσοθήρων, θυμήθηκαν ξαφνικά την Δημοκρατία (φέρνοντάς την στα μέτρα τους).
Αυτοί που προεκλογικά δήλωναν ότι συμπαρατάσσονται με το ομόφωνο αίτημα για αγώνα εναντίον των Χρυσωρυχείων, ξαφνικά «ανακάλυψαν» ότι οι μέχρι σήμερα αποφάσεις των τοπικών φορέων, δεν ισχύουν και απαιτείται περαιτέρω διάλογος για το ζήτημα αυτό, υιοθετώντας πλήρως τις θέσεις των χρυσοθήρων που με την πλούσια διαφημιστική τους καμπάνια και τις «σύγχρονες(;) μεθόδους» επηρεασμού της κοινής γνώμης που ακολουθούν, προσπαθούν μάταια να αντιστρέψουν το αρνητικό γι΄αυτούς κλίμα.
Κάποιοι άλλοι προχώρησαν ακόμη περισσότερο.
Δήλωσαν ότι οι αντιδράσεις των πολιτών δεν προάγουν τον «πολιτικό πολιτισμό» και υποσχέθηκαν ή απείλησαν ότι την επόμενη φορά δεν θα επιτρέψουν την είσοδο των πολιτών αυτών σε παρόμοιες εκδηλώσεις ενώ ταυτόχρονα με δημοσιεύματα τους προτρέπουν τους «φορείς» να «κάνουν κάτι» με αυτούς που αντιτίθενται στην κατασκευή του πετρελαιαγωγού
Φυσικά υπήρξαν και κάποιοι που χαρακτήρισαν τη διαμαρτυρία με τα χειροκροτήματα ως «φωνασκίες» και «τραμπουκισμό», αλλά μέχρι σήμερα δεν τους απασχόλησαν οι συκοφαντικές φασιστικές δια του τύπου επιθέσεις ενάντια στους ενεργούς πολίτες, ούτε τα ψέματα και «οι πληροφορίες» που παρουσιάζονται ως ειδήσεις από κάποιους κονδυλοφόρους της δεκάρας(;).
Θεωρούμε ότι ο διάλογος για τα χρυσωρυχεία έχει ολοκληρωθεί εδώ και καιρό, οι αποφάσεις στην περιοχή μας έχουν ληφθεί.
Το ζητούμενο είναι η Απόφαση της Κυβέρνησης.
Θα κάνει δεκτό ή όχι το αίτημα της περιοχής;
Τα κροκοδείλια δάκρυα κάποιων, για τάχα παρεμπόδιση του διαλόγου, έχουν ξεκάθαρο στόχο. Θέλουν να αποπροσανατολίσουν τον αγώνα εναντίον των Χρυσωρυχείων.
Θέλουν να μας πισωγυρίσουν «υπακούοντας» στα κελεύσματα των χρυσοθήρων για εκ νέου διάλογο.
Αλλά η τοπική κοινωνία αγρυπνεί. Η παραποίηση της πραγματικότητας, οι συκοφαντικές επιθέσεις και οι ξαφνικές «μεταλλάξεις» κάποιων δεν θα περάσουν.
Το σύνθημα «Να φύγουν τα Χρυσωρυχεία του Θανάτου» ήταν και θα είναι το ομόφωνο αίτημα των Εβριτών και όσο πιο γρήγορα κάποιοι το καταλάβουν τόσο το καλύτερο γι? αυτούς.
Υ.Γ. 1. Γι? αυτούς που εκδήλωσαν την λύπη τους γιατί χάθηκε η ευκαιρία να ακούσουμε από τον Υφυπουργό σοβαρές εξαγγελίες και δεσμεύσεις για την περιοχή τους παραπέμπουμε στο Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Ανάπτυξης (http://www. ypan.gr/c_announce/45_4466_cms.htm) και στις 2 παραλλαγές της ομιλίας του κ. Καλαφάτη, στις οποίες φαίνεται καθαρά από τις γενικολογίες και ασάφειες γλύτωσαν τα αυτιά μας. Φυσικά τα παραπάνω τα έχουν στην διάθεσή τους όλοι οι παραπάνω, αλλά για μια ακόμη φορά «συλλαμβάνονται» ψευδόμενοι.
Υ.Γ.2 Περιμένουμε ακόμη τις αντιδράσεις των «ευαίσθητων» στις φωνασκίες και τα χειροκροτήματα, για την ενέργεια του «δημοκράτη», «πολιτισμένου» και «ευγενή συνομιλητή» εκπροσώπου των Χρυσωρυχείων κ. Δράκου να «μοιράζει» λευκές επιταγές « υπέρ της διασφάλισης της προστασίας του περιβάλλοντος» (καταγγελία Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης Ανθίμου). Ντροπή τους!
 
notoburgasalexandroupolispipe.blogspot.com/
-----------------------------------------------------------
δείτε το βίντεο: http://www.youtube.com/watch?v=OAVEjKnl_2k
ΠΩΣ Ο ΥΦ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤ.ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΤΟ ΕΒΑΛΕ ΣΤΑΠΟΔΙΑ
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ

Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1742