Ιντερνετ στον ?ϊ Στράτη
Ημερομηνία Tuesday, March 18 @ 08:55:16 UTC
Θέμα Νησιά


Βλέπω πολλούς φιλελεύθερους που γουστάρουν να ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα και κατά καιρούς έχουν τοποθετηθεί κατά των ακριτικών περιοχών αφού κοστίζει η συντήρηση τους περισσότερο από ότι η παραγωγή τους τώρα να γράφουν για το ίντερνετ στο ?ι Στράτη .

Αντιγράφω το κείμενο από το άρθρο του Βήματος

"Φανταστείτε ένα μικροσκοπικό αιγαιοπελαγίτικο νησί (με μόνο 250 μόνιμους κατοίκους, με μήκος 11 χιλιόμετρα και με το μεγαλύτερο πλάτος, 6,5 χιλιόμετρα!) με όλα τα καλά της Φύσης ­ πεντακάθαρη θάλασσα, άφθονα ψάρια, δροσερό αεράκι, απέραντη ησυχία, παρθένο έδαφος για αμυγδαλιές, βελανιδιές, πικροδάφνες, ροδιές σκορπισμένες εδώ κι εκεί ­ και χωρίς όλα τα άσχημα της λεγόμενης «προόδου»: μηχανάκια, ταχύτητα, εκκωφαντικές ντισκοτέκ, συνωστισμός, αγχώδης ανταγωνισμός, που σκοτώνουν ακόμη και το πιο όμορφο μέρος. Φανταστείτε μια ακριτική περιοχή, άγνωστη ακόμη στους περισσότερους Ελληνες και θα δείτε μπροστά σας μια από τις τελευταίες οάσεις στην Ελλάδα: τον Αϊ-Στράτη".

Φυσικά και πρέπει να υπάρχει ίντερνετ παντού. Ακόμα και να κοστίζει. Όμως αυτό δεν επιτυγχάνεται ιδιωτικοποιώντας τα πάντα και μετά να υποσχόμαστε πως θα πληρώνουμε τις υπηρεσίες γιατί στο τέλος κοστίζει και περισσότερο και ούτε βρίσκουμε κάποιους που να αναλαμβάνουν το έργο. (παράδειγμα τα δρομολόγια στα ακριτικά νησιά). Ο Ο.Τ.Ε αρνείται να βάλει δίκτυο από ότι γνωρίζω γιατί του κοστίζει πολύ η επένδυση. Μάλλον χρειάζονται δορυφορικό δίκτυο αλλά δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να το χρηματοδοτήσουν. Αν ο ΟΤΕ όμως δεν λειτουργούσε τόσο με κριτήρια κέρδους ίσως να συντηρούσε δίκτυο dsl σαν κοινωνική παροχή όπως συντηρεί και το τηλεφωνικό δίκτυο παρόλο που και από αυτό μπαίνει μέσα…?ρα δίκτυο παντού, δεν πρέπει να αφήσουμε τα παιδιά αυτά αμόρφωτα! Είναι θέμα παιδείας!

δημοσιευμένο από τον : karpidis
---------------------------------------------------
πηγή: Πολιτικό blog: http://politikoblog.gr/
Το blog για όσους δεν αδιαφορούν για τα κοινά

Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1736