Μεσόγειος SOS, χτίζοντας οικο-γειτονιές στη Μεσόγειο
Ημερομηνία Friday, March 14 @ 15:09:00 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 7/3/2008

Θέμα: Παρουσίαση διεθνούς συνεδρίου "Χτίζοντας Οικο-Γειτονιές στη Μεσόγειο: Βιώσιμες πόλεις και τοπική διακυβέρνηση", 17-18/4/2008, Ξενοδοχείο Τιτάνια, ΑθήναΤο Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS διοργανώνει στην Αθήνα, στις 17-18 Απριλίου 2008, το διεθνές συνέδριο "Χτίζοντας Οικο-Γειτονιές στη Μεσόγειο: Βιώσιμες πόλεις και τοπική διακυβέρνηση" (Ξενοδοχείο Τιτάνια, Πανεπιστημίου 52, 1ος όροφος).

Το συνέδριο "Χτίζοντας Οικο-Γειτονιές στη Μεσόγειο" θα συγκεντρώσει δεκάδες ερευνητές, ειδικούς, εκπροσώπους της διοίκησης, τοπικών αυτοδιοικήσεων και μη κυβερνητικών οργανισμών από την Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρώπης.

Σκοπός του συνεδρίου και να αποτελέσει πρόσφορο πεδίο για να παρουσιασθούν και να συζητηθούν -σε υψηλό επίπεδο- τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δομημένο περιβάλλον στα αστικά κέντρα και οι σχετικές πολιτικές που προτείνονται ή και εφαρμόζονται σε τοπικό επίπεδο.

Το συνέδριο "Χτίζοντας Οικο-Γειτονιές στη Μεσόγειο" θέτει ιδιαίτερη έμφαση στην ανταλλαγή εφαρμοσμένης εμπειρίας αλλά και τη δικτύωση και περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των διαφόρων κοινωνικών εταίρων που εμπλέκονται στο σχεδιασμό και την εφαρμογή πολιτικών για τη βιώσιμη πόλη.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου θα περιλαμβάνει:

Ομιλίες για την αστική βιωσιμότητα και ζητήματα όπως ο οικολογικός αστικός σχεδιασμός, οι «πράσινες» μεταφορές, η ενεργειακή απόδοση στα κτίρια και τους οικισμούς, η ορθολογική διαχείριση πόρων και αποβλήτων κ.λπ.
Παρουσιάσεις μελετών, προγραμμάτων και μεθοδολογικών εργαλείων για τον αειφόρο σχεδιασμό των πόλεων, τη βιοκλιματική αρχιτεκτονική και την οικολογική δόμηση.
Ιδρυτική συνάντηση του νέου διεθνούς, Ευρω-Μεσογειακού δικτύου «Med Eco-Quartiers» με τη συμμετοχή φορέων της αυτοδιοίκησης, ερευνητικών ινστιτούτων και ΜΚΟ.
 
Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν οργανωμένες επισκέψεις και ξεναγήσεις των ενδιαφερόμενων συνέδρων σε σημεία περιβαλλοντικού και οικιστικού ενδιαφέροντος της Αθήνας.

Παράλληλα, στον προθάλαμο του συνεδριακού χώρου θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Πόλη και Περιβάλλον» που δημιούργησαν σπουδαστές του εκπαιδευτικού ομίλου AKTO – Art & Design
 
Το συνέδριο "Χτίζοντας Οικο-Γειτονιές στη Μεσόγειο" διοργανώνεται από το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS στο πλαίσιο του Έργου INTERREG IIB MEDOCC “Med Eco-Quartiers”.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα του συνεδρίου και δηλώσεις συμμετοχής:
Γραμματεία συνεδρίου Med Eco-Quartiers
Υπόψη: κ. Φωτεινή Βενιέρη,
Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, Μαμαή 3, 10440 Αθήνα
Τηλ/Fax: 2108228795, Email: conference@medsos.gr
Ιστοσελίδες: www.medsos.gr, www.med-ecoquartiers.eu

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
http://www.medsos.gr/content/view/447/215/Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1681