Η Χλόη κολυμπά στα νερά της Ζακύνθου
Ημερομηνία Friday, March 14 @ 11:07:38 UTC
Θέμα Νησιά


ΑΡΧΕΛΩΝ      

Δελτίο Τύπου

Θέμα: « Η Χλόη κολυμπά στα νερά της Ζακύνθου »Η Χλόη, είναι μια πολύ νεαρή Καρέττα καρέττα, που έφτασε στις 28 Αυγούστου 2007 στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ από την Κέρκυρα, με ένα αγκίστρι στο μικρό λαιμό της.
Καθημερινά απολάμβανε τις φροντίδες των Εθελοντών του Κέντρου Διάσωσης, έτσι ώστε ο οργανισμός της να αποβάλλει από μόνος του το ξένο σώμα.

Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου και ενώ το αγκίστρι δεν είχε μετατοπισθεί σχεδόν καθόλου, η ομάδα του ΑΡΧΕΛΩΝ συμμετείχε στην πρώτη για τα ελληνικά δεδομένα, ενδοσκοπική επέμβαση σε Θαλάσσια Χελώνα, τη Χλόη, με απόλυτη επιτυχία. Η μέθοδος αυτή ελαχιστοποιεί το χρόνο παραμονής του ζώου στο Κέντρο Διάσωσης, καθώς δεν προκαλεί τομές ή άλλους τραυματισμούς.
Μετά την επιτυχία της πρώτης επέμβασης, ξεπερνώντας τις αντικειμενικές δυσκολίες, προετοιμάζονται άλλες 3 τουλάχιστον χελώνες για μια αντίστοιχη επέμβαση.

Η Χλόη, είχε την τύχη να ταξιδέψει μέσα στο χειμώνα έως το Ιόνιο πέλαγος για να επιστρέψει στο φυσικό της περιβάλλον. Η επιλογή του τόπου δεν είναι τυχαία, καθώς το Ιόνιο έχει υψηλότερη θερμοκρασία θάλασσας από τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας αυτή την εποχή.
Τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008, στην παραλία του Καλαμακίου της Ζακύνθου, την Χλόη αποχαιρέτησαν στελέχη και φίλοι του ΑΡΧΕΛΩΝ καθώς και πολλοί ευαισθητοποιημένοι πολίτες του νησιού.


Πληροφορίες: 210 52 31 342 και 6937 352382, e-mail: communication@archelon.gr
Υπεύθυνη: Θεώνη Καρκούλια

Ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ είναι Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 1983 με σκοπό την έρευνα, την περίθαλψη των θαλασσίων χελωνών και τη διαχείριση των βιοτόπων τους καθώς και την ενημέρωση του κοινού.Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1671