Ασπρόπυργος: καταστροφή και αποκατάσταση του παράκτιου οικοσυστήματος
Ημερομηνία Friday, March 14 @ 11:00:03 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ

Τετ. 5 Μαρτίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ οργανώνει εκδήλωση με θέμα: «ΘΡΙΑΣΙΟ ΠΕΔΙΟ: ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΤΙΟΥ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ» στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ασπροπύργου το Σάββατο 8 Μαρτίου 2008 και ώρα 6:00μ.μ.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ε.τ. κ. Μιχαήλ Δεκλερής.

Στα πλαίσια αναζήτησης λύσης για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Θριάσιο Πεδίο λόγω της υπερσυγκέντρωσης βιομηχανικών δραστηριοτήτων, καταφύγαμε στο Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος και ζητήσαμε τη γνωμοδότησή του για την καταλληλότητα της χωροθέτησης του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Θριασίου στον μοναδικό ελεύθερο από βιομηχανικές δραστηριότητες χώρο της Παραλίας Ασπροπύργου που προηγουμένως ήταν χαρακτηρισμένος ως χώρος πρασίνου.

Εκφράζοντας τη θέση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και των θεσμικών φορέων της για την απελευθέρωση της ακτής από βαριές δραστηριότητες και την απόδοσή της στους πολίτες σαν χώρου αναψυχής, εναντιωνόμαστε στην κατάληψη της παραλίας από άλλη μια βιομηχανία και επιδιώκουμε την αναζήτηση εναλλακτικής λύσης για τη χωροθέτηση ενός φιλοπεριβαλλοντικού και τόσο απαραίτητου για την επιβαρυμένη περιοχή μας έργου, όπως είναι ο βιολογικός καθαρισμός αστικών και βιομηχανικών λυμάτων.

 

Επικοινωνία:

Αλεξ. Τσίγκου τηλ. 6937-280.948, Κων. Βερούτης τηλ. 6932-382.118

και Πνευματικό Κέντρο, Πλατεία Αγίου Δημητρίου, τηλ. 210-5577.190Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1670