Νέο αιολικό πάρκο στην περιοχή της Αγ. Βαρβάρας Κρήτης
Ημερομηνία Saturday, March 25 @ 19:24:09 UTC
Θέμα Κρήτη


Από την “ΤΕΡΝΑ” με ισχύ 14,45 μεγαβάτ


Και νέο αιολικό πάρκο θα κατασκευαστεί στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας. Πρόκειται για 17 ανεμογεννήτριες που θα τοποθετηθούν στην περιοχή «Περδικορφή» από την εταιρεία «ΤΕΡΝΑ» με στόχο να παράγουν συνολική ισχύ 14,45 Μεγαβάτ.
Ήδη η εταιρεία έχει ζητήσει την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για το νέο αιολικό πάρκο που θα κατασκευαστεί σε μια έκταση 420 στρεμμάτων, και σε απόσταση 650 μέτρων από τον οικισμό της Αγίας Βαρβάρας και 1100 μέτρα από τον οικισμό του Πρινιά. Σε ανώτερο υψόμετρο 925 μέτρων.

Εκτός από τις 17 ανεμογεννήτριες(850 KW η κάθε μια) θα κατασκευαστεί ένα κτίριο ελέγχου 100 τετραγωνικών και φυσικά ο δρόμος, συνολικού μήκους 2462 μέτρων.
Χθες το θέμα της νέας επένδυσης συζητήθηκε στην επιτροπή Περιβάλλοντος της Νομαρχίας Ηρακλείου η οποία ενέκρινε την μελέτη υπό όρους που έχουν σχέση με την αισθητική των πυλώνων και την οπτική ρύπανση που προκαλούν.

Η Επιτροπή και η αρμόδια υπηρεσία ζήτησε να γίνουν οι ελάχιστες δυνατές επεμβάσεις στο περιβάλλον, να μην διανοιχτούν άλλες οδοί πέραν των υπαρχόντων δρόμων κλπ
Ζητάει τέλος να γίνει ειδική μελέτη για την προστασία της ορνιθοπανίδας που έτσι κι αλλιώς επηρεάζεται από την λειτουργία τέτοιων αιολικών πάρκων.

πηγή: Εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ ΚΡΗΤΗΣ5ο ΤεύχοςΤο άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=166