Ακτιβισμός για τον ποταμό Αλιάκμωνα
Ημερομηνία Friday, March 07 @ 14:05:23 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ
Φλέμινγκ 17 – Βέροια
Βόλος, 28 Φεβρουαρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ακτιβισμός για τον ποταμό ΑλιάκμοναΣήμερα η Οικολογική Ομάδα Βέροιας, καταθέτει με αυτόν τον τρόπο, την οργή της.  Δυστυχώς, δεν υπάρχει σήμερα κανένας νόμιμος τρόπος διεκδίκησης της νομιμότητας. Δηλαδή, να σταματήσει ο πλουτισμός λίγων σε βάρος της δημόσιας περιουσίας και του περιβάλλοντος. Παντού στη χώρα μας, μικρά και μεγάλα ποτάμια, είναι  θύματα ιδιωτικών συμφερόντων και της ανύπαρκτης διοίκησης.

Κραυγαλέο παράδειγμα συνεχίζει να αποτελεί το μεγαλύτερο ποτάμι της Ελλάδας ο Αλιάκμονας. 

Μετά από συνεχείς καταγγελίες σε πλήθος υπηρεσιών, στην Δικαιοσύνη, στην Αστυνομία, συνεχίζεται χυδαία η ολοσχερής καταστροφή του. Χιλιάδες στρέμματα, καίγονται, καταπατώνται και ακολουθούν οι πλήρως ασύδοτοι και παράνομοι εργολάβοι-αμμολήπτες, μεταξύ αυτών και Δημοτικοί Σύμβουλοι και συνεργάτες Δημάρχων. ΟΙ Κεντρικές, οι Περιφερειακές, οι τοπικές υπηρεσίες και οι εκλεγμένοι της αυτοδιοίκησης, ενώ γνωρίζουν το πρόβλημα, συγκαλύπτουν συνειδητά και πλήρως αυτό το συνεχές έγκλημα. Μια μικρή ομάδα πολιτικών, οικονομικών και Διοικητικών Συμφερόντων, αποδεικνύεται ισχυρότερη από την έννομη τάξη και τους κανόνες της πολιτείας. Αυτοί που θα έπρεπε να απολογούνται για την Διοικητική ανεπάρκεια, με  θράσος μιλούν για αειφορική ανάπτυξη.

Σε καιρούς με έντονα πλέον τα προβλήματα από την περιβαλλοντική υποβάθμιση, είναι καθήκον μας να αντιδράσουμε, με κάθε τρόπο και με οποιοδήποτε κόστος. Η απαράδεκτη και υβριστική τακτική προσώπων και υπηρεσιών, θα σταματήσει τώρα.


Η Διοίκηση είναι το μεγαλύτερο  Περιβαλλοντικό πρόβλημα.


Οι επτά ακτιβιστές που συνελήφθησαν είναι οι:

Ασλάνογλου Αλέξανδρος

Ασλάνογλου Νίκος

Βολιώτης Κώστας

Ζούπης Κώστας

Καλλιαμπέτσος Γιώργος

Κατσιμάνης Δημήτρης

Λημνιός Στέλιος

Τηλέφωνο επικοινωνίας: Ασλάνογλου Νίκος  6946 381707Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1658