Κεφαλονιά: καταπάτηση αιγιαλού
Ημερομηνία Friday, February 29 @ 10:34:12 UTC
Θέμα Νησιά


«Κατηγορώ» για καταπάτηση αιγιαλού και παραλίας
Του Μάκη Νοδάρου

Το καλοκαίρι του 2006 μεγάλος οικονομικός παράγοντας της Κεφαλονιάς, με την προκλητική ανοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Αρχών του νησιού, προχωρά στον αποκλεισμό με σιδεροπασάλους του πανέμορφου όρμου του Αθέρα στο Δήμο Παλικής. Η τοπική κοινωνία ξεσηκώνεται και πράττει όσα το ίδιο το κράτος όφειλε να πράξει με βάση τους νόμους περί καταπάτησης του αιγιαλού και της παραλίας. Εισβάλλουν στην καταπατημένη περιοχή και δυναμικά απομακρύνουν την παράνομη περίφραξη.


Δύο χρόνια μετά, οι τοπικές δικαστικές αρχές αντί να παραπέμψουν για την καταπάτηση της παραλίας τον επιχειρηματία, καλούν ως κατηγορούμενους να απολογηθούν για το αδίκημα της αυτοδικίας (!) τους νομαρχιακούς συμβούλους Νίκο Αλεξανδρόπουλο και Δημήτρη Μαντζουράτο επειδή απομάκρυναν τη σχετική πινακίδα του ιδιώτη που «καθόριζε» την παραλία ως ιδιωτική περιοχή. Μάλιστα εφαρμόστηκε τότε σε βάρος τους η αυτόφωρη διαδικασία.

«Αυτό που συνέβη δεν έχει προηγούμενο. Βρισκόμαστε κατηγορούμενοι επειδή υπερασπιστήκαμε τα δικαιώματα των πολιτών για ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία. Είναι θλιβερό οι δημοτικές και νομαρχιακές Αρχές με γελοίες δικαιολογίες να οπλίζουν και ενθαρρύνουν τους ιδιώτες με στόχο να εμπορευματοποιήσουν τη χρήση του αιγιαλού και της παραλίας και ιδιαίτερα της συγκεκριμένης, που αποτελεί ένα πανέμορφο «καταφύγιο» θερινών λουτρών για πολλές λαϊκές οικογένειες. Δεν είναι τυχαίο π.χ. ότι η τέως δημοτική Αρχή του Δήμου Παλικής αντί να διεκδικεί το δημόσιο χαρακτήρα της παραλίας, αναγνώριζε αυτήν ως ιδιοκτησία», κατήγγειλε στην «Ε» ο Δημήτρης Μαντζουράτος.

Αποκάλυψε ακόμα και με την ιδιότητα του νομαρχιακού συμβούλου αλλά και του στελέχους του ΚΚΕ, ότι σε άλλη πανέμορφη παραλία της Κεφαλονιάς, γνωστός επιχειρηματίας με την ανοχή των τοπικών αρχών έχει προχωρήσει σε μόνιμες κατασκευές δίπλα και μέσα στη θάλασσα, καταπατώντας τη δημόσια γη και αδιαφορώντας προκλητικά για τη νομιμότητα.

----------------------------------------------------
(ΠΗΓΉ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 26/02/2008)Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1649