Καβάλα: μεγάλες αντιδράσεις για εργοστάσιο λιθάνθρακα
Ημερομηνία Friday, February 29 @ 10:08:58 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


Καβάλα: Αντιδρούν οι κάτοικοι συλλαλητήριο ενάντια στην εγκατάσταση μονάδας λιθάνθρακα της ΔΕΗ


Συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Καβάλας πραγματοποιούν το μεσημέρι της Τετάρτης κάτοικοι, μαθητές και φορείς της περιοχής, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στα σχέδια της ΔΕΗ για τη δημιουργία εργοστασίου με καύση λιθάνθρακα.

Οι κινητοποιήσεις, που έρχονται σε συνέχεια της ματαίωσης του ΔΣ της ΔΕΗ από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, την Τρίτη, γίνονται με πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας και των φορέων και με τη συμμετοχή και των σχολείων της περιοχής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας και αντιπροσωπεία του κόμματος αναμένεται να επισκεφθεί την Τετάρτη την Καβάλα και να πάρει μέρος στο συλλαλητήριο.

Το θέμα άλλωστε ήρθε στην Κομισιόν με ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δημήτρη Παπαδημούλη. Ο κ. Παπαδημούλης ρωτά εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ενήμερη για το σχέδιο κατασκευής ηλεκτροπαραγωγικού εργοστασίου στην περιοχή της Νέας Kαρβάλης και αν θεωρεί ότι η δημιουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με τη χρήση λιθάνθρακα συνάδει με τις στρατηγικές κατευθύνσεις της ΕΕ για μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου και την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Δευτέρας οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετέχουν στην οργανωτική επιτροπή κατά της εγκατάστασης μονάδας παραγωγής ρεύματος με καύση λιθάνθρακα είχαν προχωρήσει σε συμβολικό αποκλεισμό των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ στην Καβάλα.

«Το διοξείδιο του άνθρακα δεν είναι ρύπος, αλλά αέριο του θερμοκηπίου και πίνεται με την πορτοκαλάδα, την μπύρα και την coca cola» σχολίασε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕ, Τάκης Αθανασόπουλος.

(πηγή: Newsroom ΔΟΛ, 27/02/08)Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1643