Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη
Ημερομηνία Tuesday, February 26 @ 10:55:52 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


ΑΓΩΓΟΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Συλλογή Υπογραφών ενάντια στον Αγωγό Πετρελαίου Βurgas-Alexandroupolis:
http://www.petitionthem.com/default.asp?sect=detail&pet=3843
Βlogs:
http://notoburgasalexandroupolispipe.blogspot.com/
http://burgas-alexandroupoli.blogspot.com/2007/03/blog-post_30.html

1. Γιατί η συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού πετρελαίου Βurgas-Alexandroupolis υπογράφηκε από τις κυβερνήσεις της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Ρωσσίας πριν να λάβει χώρα μια καμπάνια ενημέρωσης και επικοινωνίας και χωρίς μια κατάλληλη, σταθερή συμβουλευτική διαδικασία με τον Ελληνικό και Βουλγαρικό λαό; Υπογραφές ενάντια στην κατασκευή του Αγωγού Πετρελαίου Βurgas-Alexandroupolis συλλέγονται αυτόν τον καιρό και στις δύο χώρες.

2. Πως η κατασκευή 6-7 διαφορετικών έργων κατασκευής αγωγών δε θα είναι ένα σοβαρό εμπόδιο για την επιτυχία των πολιτικών δράσεων της Ε.Ε. για την Βιοποικιλότητα, εφόσον αυτοί οι αγωγοί θα χρειαστεί να διασχίσουν διεθνώς σημαντικούς βιοτόπους, επίσης λαμβάνοντας υπόψη ότι τα Βαλκάνια είναι μία πολύ σημαντική οδός μετανάστευσης πουλιών.

3. Σκεπτόμενοι από μια προοπτική Ενσωμάτωσης Πολιτικών (π.χ. σκεπτόμενοι ταυτόχρονα την πολιτική για την Ενέργεια, τη Βιοποικιλότητα, την Κλιματική Αλλαγή) έχει υπάρξει μια μελέτη όπου κάποιος μπορεί να δεχτεί χωρίς αμφιβολία ότι όλα αυτά τα 6-7 έργα κατασκευής αγωγών είναι απολύτως απαραίτητα; Πόσο μεγάλη είναι η πιθανότητα ότι μόνο 4 (υποθετικός αριθμός) είναι αρκετά για μια περιοχή όσο μεγάλη η χερσόνησος των Βαλκανίων.

-------------------------------------------------------------
(Από τη Λία: http://lia-oiko-logika.blogspot.com/)Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1640