Ρόδος - Αρχίπολη: Ομόφωνο το όχι στον Κοπελούζο στη χτεσινή λαϊκή συνέλευση
Ημερομηνία Saturday, March 25 @ 19:15:17 UTC
Θέμα Ρόδος


Ένα αιολικό πάρκο, πρόκειται να γίνει από τον όμιλο του γνωστού επιχειρηματία κ. Κοπελούζου, που ήδη έχει πάρει τις σχετικές αδειοδοτήσεις.

Πρόκειται για μια επένδυση ύψους αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, που θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση των ενεργειακών αναγκών του νησιού. Η κατασκευή όμως του αιολικού πάρκου έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε μερίδα κατοίκων της Αρχίπολης, που απειλούν με αντιδράσεις. Στο πλαίσιο αυτό, ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Αγιος Μηνάς” πήρε την πρωτοβουλίθα να συγκαλέσει λαϊκή συνέλευση για να συζητηθεί το θέμα. Στην πρόσκληση που εξέδωσε, αναφέρει τα εξής: “Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Αγιος Μηνάς” προσκαλεί τους συγχωριανούς, τον δήμαρχο, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου. Αφάντου και όλους όσους ενδιαφέρονται να μας υποστηρίξουν στην προσπάθειά μας, στην λαϊκή συνέλευση το Σάβββατο 11/02/2006 και ώρα 18.00 στην αίθουσα του Κ.Δ.Α.Π. (πάνω από το κοινοτικό κατάστημα) με θέμα: “Αρνηση κατά της τοποθέτησης ανεμογεννητριών στην περιοχή Κουτσούτης Αρχιπόλεως, περιοχή η οποία βρίσκεται πάνω απ’ το χωριό μας και μέσα στο δάσος”.
Στην προσπάθεια αυτή μας στηρίζουν οι:
• Κυνηγητικός Σύλλογος Ρόδου.
• Περιβαλλοντολογικός σύλλογος “Η Αλία” Αφάντου.
• Σύλλογος Προστασίας Μικρόσωμου Αλόγου “Φαέθων” Αρχαγγέλου.
 Η παρουσία σας και η άποψή σας σχετικά με το θέμα, μας είναι πολύτιμη και χρήσιμη. Για το διοικ. συμβούλιο Η γεν. γραμματέας Τερζόγλου Βασιλεία».


10/2/2006
Αύριο η λαϊκή συνέλευση στην Αρχίπολη
Λαϊκή συνέλευση θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Αρχίπολης με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αγιος Μηνάς», καθώς οι κάτοικοι αντιδρούν στη δημιουργία αιολικού πάρκου στην περιοχή.
Όπως είναι γνωστό ήδη έχουν εκδοθεί οι σχετικές άδειες για τη λειτουργία του πάρκου από τον όμιλο Κοπελούζου, όμως οι κάτοικοι απειλούν με δυναμικές κινητοποιήσεις σε περίπτωση έναρξης εργασιών για τη δημιουργία του.
Ο δήμαρχος Αφάντου Σταμάτης Καβάδας υποστήριξε σήμερα στο σταθμό μας ότι ο ίδιος θα σεβαστεί την άποψη της κοινής γνώμης και την απόφαση που θα λάβει το Τοπικό Συμβούλιο για το αιολικό πάρκο.


12/2/2006
Αρχίπολη:  Ομόφωνο το όχι στον Κοπελούζο στη χτεσινή λαϊκή συνέλευση
Όχι στον Κοπελούζο είπε με ομόφωνη απόφαση η λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χτες στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Αρχίπολης με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αγιος Μηνάς», καθώς οι κάτοικοι αντιδρούν στη δημιουργία αιολικού πάρκου στην περιοχή.
Όπως είναι γνωστό ήδη έχουν εκδοθεί οι σχετικές άδειες για τη λειτουργία του πάρκου από τον όμιλο Κοπελούζου, όμως οι κάτοικοι απειλούν με δυναμικές κινητοποιήσεις σε περίπτωση έναρξης εργασιών για τη δημιουργία του.
Ο δήμαρχος Αφάντου Σταμάτης Καβάδας υποστήριξε στον Sky ότι ο ίδιος θα σεβαστεί την άποψη της κοινής γνώμης και την απόφαση που έλαβε το Τοπικό Συμβούλιο ομόφωνα χτες το βράδυ.
Πηγή: ΡΟΔΙΑΚΗ5ο ΤεύχοςΤο άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=164