Να σε χέσω αφέντη, να σ'αλείψω μέλι
Ημερομηνία Friday, February 15 @ 15:45:04 UTC
Θέμα Νησιά


Η ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΩΜΟΤΩΝ
«ΝΑ  ΣΕ  ΧΕΣΩ  ΑΦΕΝΤΗ,  ΝΑ  Σ’ ΑΛΕΙΨΩ  ΜΕΛΙ»


Την ώρα που οι μπουλντόζες σκάβουνε τον λάκκο της Λευκίμμης και όλης της Νότιας Κέρκυρας και ένα πρωτοφανές και σφύζον κίνημα, κυρίως νέων πολιτών, συντοπιτών και Αθηναίων διογκώνεται ασταμάτητο, παρά τις κλασικές μεθοδεύσεις κατάπνιξής του, Μία μεγαλόσχημη ανακοίνωση της Δημοτικής μας Αρχής μας πληροφορεί, για πολλοστή φορά, ότι το έργο της πολυπόθητης αποχέτευσης αρχίζει. Δεν μας εξηγεί όμως γιατί τόση καθυστέρηση 14 μηνών, όταν είναι γνωστό ότι η χρηματοδότηση του έργου με 600.000 Ευρά επιτεύχθηκε επι της προηγούμενης Δημ. Αρχής. Ούτε εξηγεί τους λόγους που η, με τόσο στόμφο, διατυμπανισμένη έναρξη των εργασιών επιλέχθηκε να γίνει τώρα. Αυτά βέβαια είναι ευκολονόητα στον καθένα που δεν βολεύτηκε ή δεν υπέκυψε στις γνωστές σε όλους μέθοδες της εκάστοτε Τοπικής ή Κεντρικής εξουσίας.

Το κύρος και η αξιοπιστία άλλωστε της Δ. Αρχής έχει εκπέσει προ πολλού, όχι μόνον λόγω των επανειλημμένων «ενάρξεων» αλλά κυρίως διότι οι πολίτες όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι ο Χ.Υ.Τ.Α. στα Μισοράχια, μαζί με τα σκουπίδια όλου του νησιού και των Παξών, θα θάψει το μέλλον ολόκληρου του Νότου που κάποιοι συνωμότες «πατριώτες», χωρίς καμία ενημέρωση των πολιτών, μεθόδευσαν και με τα ΜΑΤ προσπαθούν να επιβάλουν. «Εγώ δεν είμαι αντίθετος με μία συνωμοσία που θα παράγει πολιτική» είπε επι λέξει ο Αντιδήμαρχος Κ. Βλάσσης στην σημερινή συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στα Λύκεια. Καμαρώστε τον Δημοκράτη μας!!! Δεν ντρέπεται καθόλου και μόνος του αποκαλύπτει την «ιδεολογία»του. Συνωμότες της «σειράς» του ήταν κι αυτοί που μεθόδευσαν τον ΧΥΤΑ. Ξέρουν πολύ καλά τον τρόπο μετάθεσης της πολιτικής από τους πολίτες στους ταγμένους συνωμότες. Όλη η (μετά το Πολυτεχνείο) Ελλάδα της Δημοκρατίας, στους συνωμότες. Πολύ κακό που τους ήβρηκε. Αυτό τους λέω μονάχα.

Ήμουν απ’ τους πρώτους (νεοδιορισμένος καθηγητής τότε) που αντιλήφθηκα το «καπέλο» του κομματικού ΠΑΣΟΚ στο ίδιο το κίνημα που το ανέδειξε. Δεν είμαι μάντης. Απλά γνωρίζω τον μηχανισμό της αέναης και νομοτελειακής εξέλιξης όλων των κινημάτων. Έτσι δεν χρειάζεται να περιμένω να δω τα καταστροφικά αποτελέσματα της φθοράς, πρώτα του κινήματος, που ταυτίζεται με το κόμμα και στη συνέχεια του κόμματος, που ταυτίζεται με την εξουσία. Ιστορική νομοτέλεια. Κίνημα και Διαπλοκή δεν συγκάνουν. Οποιαδήποτε προσπάθεια νεκρανάστασης είναι πια μάταιη. Δεν ζωντανεύουν οι νεκροί. Η ιστορία και η ζωή είναι υπόθεση του Λαού. Οι Λευκιμμιώτες έχουν πατρίδα και παιδιά που θέλουν να ζήσουν. Η αντίσταση γιγαντώνεται και όποιος έχει μάτια βλέπει. Κάθε προσπάθεια της Δημοτικής μας Αρχής και όποιων κατεστημένων συμφερόντων που την στηρίζουν, να πείσει ότι ο Χ.Υ.Τ.Α. είναι Αναπτυξιακό έργο, είναι πλέον μάταιη. Η αναγγελία έναρξης των εργασιών της αποχέτευσης, μετά από τόσες διαψεύσεις, δεν πείθουν κανέναν, πόσο μάλλον για την ολοκλήρωση του έργου, την στιγμή μάλιστα που ούτε έναν δρόμο, σαν αυτόν από την Αγια Κυριακή στο Γαρδένο, που κοντεύει να στοιχειώσει όπως και η αποχέτευση.

Κάθε παρόμοια προσπάθεια απάλυνσης της τεράστιας επερχόμενης καταστροφής από την επιχειρούμενη λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α. στα Μισοράχια, στην σοφή και άκρως ποιητική γλώσσα του Λαού (την οποία κάποιοι επιμένουν να λιμάρουν με τη λίμα της Αστικής Υποκρισίας) λέγεται απλά «Να σε χέσω Γιάννη, να σ’ αλείψω μέλι».-


Γιώργος Σ. Βλάσσης (Μελισσουργός) Λευκίμμη 10/02/2008Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1616