Σαντορίνη, Φλεβάρης 2008: ενημέρωση για το ναυάγιο του Sea Diamond
Ημερομηνία Friday, February 08 @ 16:11:04 UTC
Θέμα Θήρα


ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΙΟΥ ΤΟΥ SEA DIAMOND
Πρωτοβουλια Πολιτων Σαντορινης [mail:savesantorini@yahoo.gr

Πριν από λίγες μέρες έγινε μια συνάντηση εδώ στο Δημαρχείο της Σαντορίνης, με τους φορείς του νησιού και με τους αντιπροσώπους της εταιρείας “Louis”, που έφεραν μαζί τους και κάποιους τεχνικούς.

Σε αυτή την συνάντηση ακουστήκαν υπέροχα πράγματα.
Παραδειγματικά σας αναφέρουμε τι μας είπαν: ότι σχεδόν το περισσότερο πετρέλαιο έχει βγει, ότι οι χλωρίνες και τα υπόλοιπα καθαριστικά του πλοίου ήταν σε ελάχιστες ποσότητες, ότι το καράβι ήταν σχεδόν ηλεκτροκίνητο, δηλαδή μπαταρίες είχε πολύ λίγες, ότι ηλεκτρόλυση δεν πρόκειται να γίνει!!!, ότι αν το ανασύρουν εκτός του ότι το κόστος θα είναι πολύ μεγάλο (λες και μας ενδιαφέρει), θα γεμίσει η καλντέρα με σκουπίδια, δηλαδή καναπέδες του πλοίου και βαλίτσες επιβατών (χα!!!), ότι καλύτερα θα ήταν να γίνει ένας σεισμός ούτως ώστε από τους κραδασμούς να βγει το υπόλοιπο πετρέλαιο στην επιφάνεια και έτσι να μαζευτεί πιο εύκολα, και τελικά ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπαν ότι είναι αδύνατον να γίνει άντληση πετρελαίου και ανέλκυση του ναυαγίου.   

Με δύο λόγια οι δικές τους ευχές είναι οι δικοί μας εφιάλτες.
Δεδομένης της αδράνειας των επίσημων φορέων του νησιού και του Ελληνικού κράτους, η κίνηση «Πρωτοβουλίας Πολιτών» θεωρεί ότι είναι μόνη της σε αυτήν την ιστορία, και ότι οι κινητοποιήσεις σε οποιαδήποτε μορφή γύρω από αυτό το καυτό θέμα είναι πια μονόδρομος.

Αποφασίσαμε λοιπόν την πρώτη μας μεγάλη συγκέντρωση στις 17 Φεβρουαρίου, ημέρα Κυριακή, στην πλατεία των Φηρών, την πρωτεύουσα του νησιού μας.

Αιτήματά μας: παραμονή του φράγματος στην περιοχή του ναυαγίου,  άντληση των πετρελαίων, ανέλκυση του πλοίου.

Οποιαδήποτε βοήθεια από μεριάς σας, με δημοσιεύσεις σε περιοδικά, στο Internet, είτε ακόμη με παρουσία κάποιου απεσταλμένου σας εδώ, για να παρευρίσκεται στην συγκέντρωση και να ενημερωθεί από κοντά για το θέμα, θα είναι για μας ελπιδοφόρα.


ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: “Επιτροπή Πρωτοβουλίας Πολιτών”,   5.2.2008Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1602