Η εκκλησία διώκει οικολόγο διεκδικώντας χιλιάδες στρέμματα στο Ποικίλο Όρος
Ημερομηνία Monday, February 04 @ 11:08:59 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


Η εκκλησία διώκει οικολόγο διεκδικώντας χιλιάδες στρέμματα στο Ποικίλο Όρος
(προς διάδοση)
…και επιχειρεί την εξόντωση κάθε αντίστασης στα σχέδιά της.

Η Εκκλησία ποινικοποιεί την αντίσταση των πολιτών στις παράλογες διεκδικήσεις της ελεύθερων χώρων, χώρων πρασίνου και κυρίως δασικών εκτάσεων. Σας προωθώ μια διαμαρτυρία που αφορά τον οικολόγο Δημήτρη Κούνδουρο, Περιστεριώτη, που δραστηριοποιείται στη Δ. Αττική. Ο Κούνδουρος εδώ και χρόνια αγωνίζεται μέσα από συλλογικότητες για περιβαλλοντικά θέματα. Ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα είναι οι παράλογες απαιτήσεις του Μητροπολιτικού Ναού «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Λαμίας, που διεκδικεί 7.500 στρέμματα από το Ποικίλο Όρος αλλά και εντός των ορίων των δήμων Πετρούπολης και Περιστερίου. Ο Κούνδουρος είναι από τους σθεναρότερους αγωνιστές εναντίον αυτών των εξωφρενικών απαιτήσεων, εκφράζοντας πολλές συλλογικότητες και την Τ.Α. Τιμωρήθηκε για τους αγώνες του με μια μήνυση που θα εκδικαστεί στις 4 Φεβρουαρίου. Στην πραγματικότητα, στο πρόσωπό του ποινικοποιείται κάθε αγώνας για πράσινο και καθαρό περιβάλλον. Το αίτημα του ενάγοντος, δικηγόρου της μονής, κ. Κοναξή, για 300 χιλιάδες ευρώ αποζημίωση, δείχνει πως ζητείται η εξόντωση του προσώπου, για να μην τολμήσουν άλλοι πολίτες να σταθούν ενάντιοι στα οικονομικά σχέδια της εκκλησίας.

Παρακάτω θα βρείτε κείμενο για τη συγκέντρωση υπογραφών και ένα κείμενο δικό μου, δημοσιευμένο στις αρχές του προηγούμενου καλοκαιριού στην ΕΠΟΧΗ, με περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση. Αποστέλλουμε στις εξής ηλεκτρονικές διευθύνσεις: mailxpolis@gmail.com και prosanatolismoi@hotmail.com
Υπογραφή: Μαρώ Τριανταφύλλου

Συμπάρασταση στον Πρόεδρο του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιστερίου Δημήτρη Κούνδουρο

Εμείς οι Περιβαλλοντικοί Φορείς, επιτροπές αγώνα, δίκτυα και ευαισθητοποιημένοι πολίτες συμπαραστεκόμαστε στο Δημήτρη Κούνδουρο, ο οποίος έχει μηνυθεί από το δικηγόρο του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμός της Θεοτόκου Λαμίας.
Ως γνωστό, ο Μητροπολιτικός Ναός διεκδικεί 7.500 στρέμματα στο Ποικίλο Όρος καθώς και εντός των ορίων των Δήμων Περιστερίου και Πετρούπολης. Ο Δημήτρης Κούνδουρος, ως εκπρόσωπος των φορέων που διοργάνωσε την ημερίδα για το Ποικίλο Όρος, το μόνο που έκανε ήταν να αναφέρει στην ομιλία του ορισμένα στοιχεία για τον κ.Κοναξή, δικηγόρο, τα οποία είχε χρησιμοποιήσει από επερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θανάση Λεβέντη. Στη συνέχεια, όπως προέκυψε σε επόμενη επερώτηση του Γιάννης Δραγασάκη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τα στοιχεία που ανέφερε ο Δημήτρης Κούνδουρος στην ημερίδας επιβεβαιώθηκαν από απάντηση του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας Οικονομικός (Διαχειριστικός Οικονομικός Έλεγχος).
Εκτιμάμε ότι η μήνυση που έχει κατατεθεί από τον κ. Κοναξή εναντίον του Δημήτρη Κούνδουρου, που εκδικάζεται στις 4 Φεβρουαρίου, δεν στρέφεται αποκλειστικά στο πρόσωπο του αλλά στρέφεται εναντίον των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας αλλά και ολόκληρου του περιβαλλοντικού κινήματος, που αγωνίζεται για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων, των ορεινών όγκων και της ποιότητας ζωής των κατοίκων του λεκανοπεδίου.

Συμπαραστεκόμαστε στο Δημήτρη Κούνδουρο και ζητάμε την απαλλαγή του από τις κατηγορίες. Δηλώνουμε ότι θα αντισταθούμε σε κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης των ανθρώπων που αγωνίζονται για το περιβάλλον.

Υπογραφές και Διευθύνσεις Φορέων και Πολιτών
Αποστέλλουμε στις εξής ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
mailxpolis@gmail.com και prosanatolismoi@hotmail.com

http://roides.wordpress.com/
------------------------------------------------------
Ροΐδη Εμμονές
αναρτώνται και Εμμοναί κυρίου ΛασκαράτουΤο άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1593