Τιμή στον Γιώργο Ντούρο
Ημερομηνία Friday, February 01 @ 15:50:19 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


Τιμή στον Γιώργο Ντούρο,
τον ακέραιο δασάρχη που έφυγε νωρίς


Ο πρόωρος θάνατος του πρώην Δασάρχη Πάρνηθας και μέχρι πρότινος Διευθυντή Αισθητικών Δασών, Δρυμών και Θήρας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στερεί από την ελληνική κοινωνία έναν οραματιστή και βαθιά συνειδητοποιημένο αγωνιστή για την προστασία του περιβάλλοντος. Ο Γιώργος Ντούρος που έφυγε από κοντά μας στις 25 Ιανουαρίου περνάει στην ιστορία ως ο ακέραιος Δασάρχης (1988-1996) που αγωνίστηκε ενάντια στις πολλές πιέσεις για υποβάθμιση του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας και στη συνέχεια αντιστάθηκε σε παρόμοιες απειλές καταστροφής άλλων πολύ σημαντικών φυσικών βιοτόπων.

Αυτός ο κορυφαίος υπερασπιστής του δημόσιου συμφέροντος αποτέλεσε και θα συνεχίσει να αποτελεί υπόδειγμα αδιάφθορου δημοσίου υπαλλήλου που με προσωπικό κόστος υπηρετεί το κοινό καλό. Σε καιρούς γενικής σιωπηλής ηττοπάθειας απέναντι στη διαφθορά που μαστίζει τη δημόσια διοίκηση και την πολιτική ζωή της χώρας, ο Γιώργος Ντούρος και όλοι οι αδιάφθοροι δημόσιοι λειτουργοί αποτελούν φωτεινά παραδείγματα μιας ελπίδας που δεν έχει χαθεί.

Οι δέκα περιβαλλοντικές οργανώσεις που τιμούν τη μνήμη του Γιώργου Ντούρου εκφράζουν βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια προς την οικογένειά του και προς όλους όσους είχε τιμήσει με τη φιλία και συνεργασία του.

Πληροφορίες:
Θεοδότα Νάντσου, WWF Ελλάς, 6977075345
Σπύρος Ψαρούδας, Καλλιστώ, 6999915200
Μαρτίνος Γκαίτλιχ, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, 210 3224Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1590