"Καλλιστώ", δελτίο τύπου
Ημερομηνία Friday, February 01 @ 15:42:21 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ             30/1/2008

Η μη κυβερνητική περιβαλλοντική Οργάνωση για τη φύση και την άγρια ζωή «Καλλιστώ» ανακοινώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας που φέρει το διακριτικό τίτλο «Πρόγραμμα Ανοικτών Περιβαλλοντικών Τάξεων-«Καλλιστώ»», το οποίο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ.

Σημειώνουμε ότι η περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ» γεννήθηκε στην ελληνική περιφέρεια το 2004, είναι όμως ήδη ένα 15χρονο «παιδί», που περπάτησε στην Πίνδο, στη Ροδόπη, στο Γράμο. Εκεί εργάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια τα μέλη της, μελετώντας τα βήματα της αρκούδας, τις διαδρομές του λύκου, τα ελάχιστα ίχνη του λύγκα. Σήμερα, με ορμητήριο τη Θεσσαλονίκη, πλαισιώθηκε από νέους ανθρώπους και δραστηριοποιείται μέσα από παρεμβάσεις σε συνεργασία με ένα δίκτυο οργανώσεων της Μεσογείου σε όλους τους ορεινούς όγκους και τις δασικές εκτάσεις των Βαλκανίων.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της οργάνωσης υλοποιούνται  προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Μετά από έγκριση σχετικής πρότασής της στο πλαίσιο «Προγραμμάτων σε προστατευόμενες περιοχές φυσικού περιβάλλοντος» που χρηματοδοτείται από το ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ, και με τη συνεργασία του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης, πρόκειται να υλοποιηθούν ανάλογα προγράμματα στο Παρανέστι Δράμας, τα οποία απευθύνονται σε μαθητές σχολείων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα προγράμματα σχεδιάσθηκαν σύμφωνα με τις απαιτήσεις και το διαθέσιμο χρόνο των σχολείων που επιθυμούν να συμμετάσχουν. Τα προγράμματα   είναι ημερήσια  ή μεγαλύτερης διάρκειας και ασχολούνται με θέματα που αφορούν στην άγρια ζωή και τη φύση. Οι δραστηριότητες είναι βιωματικού χαρακτήρα και υλοποιούνται, κυρίως, μέσα στο φυσικό περιβάλλον από ειδικούς περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και οδηγούς βουνού της οργάνωσης, καθώς και από στελέχη του Φορέα Διαχείρισης. Η υλοποίησή τους θα πραγματοποιηθεί μέσα στους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο. 

Για κάθε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία της οργάνωσης «Καλλιστώ», Μητροπόλεως 123 και στα τηλέφωνα: 231 252530 και 2310 272 190
 
Με την παράκληση να δημοσιευτεί και να μεταδοθεί Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1587