Ιταλική Αναγέννηση - Η επανάκτηση του σώματος, όσοι προλάβετε
Ημερομηνία Tuesday, January 29 @ 14:40:46 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


Ιταλική Αναγέννηση: η επανάκτηση του σώματος

Αγαπητοί φίλοι γεια σας…

          Το παρόν mail συνιστά και την καταληκτική ενημέρωση για τους δύο κύκλους σεμιναρίων για Θέματα Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, που είχα αναγγείλει για το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου- Μαρτίου 2008.

***
          Το σεμινάριο της Θεσσαλονίκης (Αναζητώντας την ενοποιητική αφήγηση της Δύσης - http://www.triaridis.gr/keimena/keimE010.htm ) ξεκίνησε την Τετάρτη 23-1-2008. Λόγω του μεγάλου αριθμού εγγραφών (37) νοικιάσαμε την αίθουσα διαλέξεων του Βρετανικού Συμβουλίου – ακριβώς απέναντι από το βιβλιοπωλείο Σαιξπηρικόν που διοργανώνει τα σεμινάριο. Επίσης, ένα μέρος των εσόδων του σεμιναρίου θα διατεθεί για την έκδοση από τις Εκδόσεις Σαιξπηρικόν ενός δοκιμίου μου με τίτλο «Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι: τα γυμνά μάτια ή το πώς να ζει κανείς με τον μπαλτά» μέσα στον Φεβρουάριο του 2008. Πρόκειται για μια πειραματική προσπάθεια αυτοχρηματοδότησης από το ίδιο το σεμινάριο ενός βιβλίου που αποτελεί μέρος της ύλης του.

***
          Αντίθετα στο σεμινάριο της Αθήνας (Ιταλική Αναγέννηση: η επανάκτηση του σώματος - http://www.triaridis.gr/keimena/keimE009.htm) υπήρξαν μόλις 8 (οχτώ) εγγραφές. Ως εκ τούτου ο κύκλος των έξι σεμιναρίων δεν θα πραγματοποιηθεί (δεν καλύπτονται ούτε καν τα μεταφορικά έξοδα των έξι αντίστοιχων καθόδων στην Αθήνα).
          Αλλά επειδή κρίθηκε καλό… να μην αποστερηθεί το αθηναϊκό κοινό τις σκέψεις μου περί Ιταλικής Αναγέννησης (και περί επανάκτησης του σώματος εν γένει) το σεμινάριο μετεξελίσσεται σε μία και μόνη διάλεξη με το ίδιο θέμα που θα γίνει στον Φούρνο (Μαυρομιχάλη 168) τη Δευτέρα 28/1/2008, ώρα 6 μμ. με είσοδο ελεύθερη.
          Όσοι θέλουν μπορούν να έρθουν. Θα είναι μια πνευματική διαδρομή από τον διανοητικό όλεθρο της χαμένης Μάχης του Ανκιάρι μέχρι τον πραγματωμένο όλεθρο της Σρεμπρένιτσας – κι από την αναδυόμενη Αφροδίτη του Μποτιτσέλι μέχρι την ακαταπόνητη Πάμελα ?ντερσον. Σε όλους όσους παραστούν, θα δωριστεί και DVD το οποίο θα περιλαμβάνει σε PDF αρχεία το υλικό του σεμιναρίου, δηλαδή: 1) το ειδικά φτιαγμένο για το σεμινάριο 400 σελίδων βιβλίο μου για την Αναγέννηση, 2) μια ανθολογία 600 σελίδων με τις πλέον κλασικές απόψεις για την αναγέννηση από τον Τζόρτζιο Βαζάρι και τον Γιάκομπ Μπούρκχαρντ μέχρι τον Τ.Σ. Έλιοτ και τον Χόρχε Μπόρχες. (Όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με την ανάγνωση κειμένου σε οθόνη υπολογιστή μπορούν με το DVD στο χέρι να πάνε σε οποιοδήποτε φωτοτυπείο και να τυπώσουν τα δύο βιβλία…).

          Κι όποιος φίλος ενδιαφέρεται για το υλικό αλλά δεν μπορεί να έρθει στη διάλεξη, ας με ενημερώσει με μέιλ για να του το στείλω.
          Χαιρετισμούς σε όλους – και ευχαριστώ όσους βοήθησαν στην γνωστοποίηση αυτής της δραστηριότας.

          Θανάσης ΤριαρίδηςΤο άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1570