Ερώτηση για το νερό της Αττικής
Ημερομηνία Tuesday, January 29 @ 14:31:27 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


Διαβεβαιώσεις στη Βουλή
Δεν είναι επικίνδυνο για την υγεία το πόσιμο νερό της ΕΥΔΑΠ, δηλώνει ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Στ. Καλογιάννης
Αθήνα

Δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από το πόσιμο νερό που τροφοδοτεί η ΕΥΔΑΠ το Λεκανοπέδιο, ξεκαθάρισε ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Στ. Καλογιάννης, απαντώντας σε επερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, βασισμένη σε έκθεση του ΙΓΜΕ που δείχνει ότι το ασθενές χρώμιο περνά στην τροφική αλυσίδα.

«Το πόσιμο νερό με το οποίο τροφοδοτείται από την ΕΥΔΑΠ το Λεκανοπέδιο, τηρεί απολύτως όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές και είναι σύμφωνες με όλες τις υγειονομικές διατάξεις. Το πόσιμο νερό προέρχεται από επιφανειακούς ταμιευτήρες της ΕΥΔΑΠ και δεν έχει καμία σχέση με τα υπόγεια νερά», τόνισε ο κ. Καλογιάννης.

Τόσο ο κ. Καλογιάννης, όσο και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης, διαβεβαίωσαν ότι οι τιμές των επικίνδυνων μετάλλων «βρίσκονται εντός ορίων και στο νερό της άρδευσης και στο δίκτυο της ΕΥΔΑΠ».

Από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο Θόδωρος Πάγκαλος, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Τηλέμαχος Χυτήρης, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Βασίλης Οικονόμου, επικαλούμενοι τα στοιχεία της έκθεσης υποστήριξαν ότι έχουν ανιχνευτεί επικίνδυνες τοξικές ουσίες και έχουν μολυνθεί σε ανησυχητικό βαθμό τα υπόγεια ύδατα της Αττικής.

Τέλος, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, τόνισε ότι σύντομα θα κατατεθεί το ν/σ για τα βιομηχανικά πάρκα, ενώ πρόσθεσε ότι η βιομηχανία αναπτύσσεται στη περιφέρεια με έργα αναβάθμισης ύψους πάνω από 180 εκ ευρώ.

(πηγή: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, 22/01/08)  Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1568