Η σερφιώτικη γάτα
Ημερομηνία Tuesday, January 22 @ 10:31:07 UTC
Θέμα Σέριφος


Η ρινοτραχειίτιδα της σεριφιώτικης γάτας
Από την medusa

Στα θέματα που αφορούν την Σέριφο καταχωρώ και το πολύ σημαντικό θέμα των γατιών του νησιού, που κινδυνεύουν από μια πάθηση που μοιάζει σαν "συνάχι" αλλά που είναι πολύ βασανιστική.

Εδώ και 2 χρόνια έχει προσβάλλει πάρα πολλά γατιά στη Σέριφο μάλλον από ανεμβολίαστη γάτα που κάποιος ασυνείδητος έφερε μαζί στις διακοπές του.Τα γατάκια αυτά έχουν βαρύ συνάχι και ματάκια υγρά και κόκκινα.Δεν κολλάει με κανέναν τρόπο στον άνθρωπο.Αν προσβάλλει τα νεογέννητα ,και μείνουν χωρίς βοήθεια, είναι μοιραίο γιατί χάνουν όσφρηση και όραση και δεν θηλάζουν.
Εμείς καταφέραμε και σώσαμε τον Περσέα που βρέφος, έχοντας απομείνει 200gr λόγω του ότι το " συνάχι" του είχε κλείσει μύτη και μάτια και δεν έβρισκε την μάνα του να θηλάσει,άφηνε τις τελευταίες ανάσες του, αποκαμωμένος στα σκαλιά μας, ένα Αυγουστιάτικο πρωί.
Τον πήγαμε στο κτηνιατρείο της Σερίφου ,όπου η γιατρός μας είπε ότι δεν θα ζήσει, αλλά παρόλα αυτά του έκανε αντιβιωτική ένεση (πιστέυω ήταν σωτήρια) και του καθάρισε το μουράκι, και άρχισε να συνέρχεται το γατί.
Με γατομπιμπερό που μου έστειλαν καλοί φίλοι,με κούριερ (αυτό κι αν του έσωσε την ζωή γιατί αλλοιώς δεν έτρωγε ) του δίναμε με το ζόρι γιαούρτι με μέλι και πάλι ενέσεις στο ιατρείο...
Ο μικρούλης έδωσε μεγάλο αγώνα ,αλλά ανταμείφθηκε!
Επιστρέφοντας τον πήραμε μαζί μας στην πόλη όπου η κτηνίατρός μου ,μου έδωσε την εξής θεραπεία :

1) KAΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΒΑΜΒΑΚΙ ΝΤΕΜΑΚΙΓΙΑΖ (ΤΟ ΠΛΑΚΕ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ) ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΥΤΗ ΓΑΤΑΣ ΜΕ ΟΡΟ (ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ)

2) ΣΤΑ MATIA ΚΟΛΛΥΡΙΟ ΤΟΒΡΕΧ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟ 24 ΩΡΟ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ

3) VIBRAMICYN (αντιβιωτικό σιρόπι για ανθρώπους)

1 ML ΑΝΑ ΚΙΛΟ ΒΑΡΟΥΣ ΓΑΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΣΥΡΙΓΓΑΚΙ ΤΗΣ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗΣ (ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΒΕΛΟΝΑ ,ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ) ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΗΣ ΓΑΤΑΣ ΑΡΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΑΓΩΓΗ -ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΓΑΤΙΑ ΖΥΓΙΖΟΥΝ 200gr ΑΡΑ ΤΟ 1/5 ΤΟΥ ΜL..
ΠΩΣ ΤΑ ΖΥΓΙΖΟΥΜΕ; TA BAZOYME ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΝΑΚΙ ,ΚΑΙ...ΣΤΗ ΖΥΓΑΡΙΑ!


ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ 15 ΜΕΡΕΣ

Αυτά είναι για περίπτωση ανάγκης ,αλλά καλύτερα είναι να τα πάτε στην γιατρό του Κτηνιατρείου Σερίφου που τα αγαπάει και ξέρει πως να τα καθαρίσει και να τους κάνει την αντιβιωτική ένεση για πιο άμεση δράση.
Όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα!

Εμβολιάζετε τα γατιά σας... πρίν τα φέρετε. Επίσης, βάλτε ένα μπιμπερό νεογέννητων ζώων στην βαλίτσα. Σώζει ζωές.

-----------------------------------------
http://serifosfree.blogspot.com/Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1521