Ερμούπολη Σύρου, κτήρια μεγαθήρια συνεχίζουν να κτίζονται
Ημερομηνία Monday, December 24 @ 10:04:31 UTC
Θέμα Σύρος


Νέες καταγγελίες για κτήρια μεγαθήρια
Δυο μέτρα και δυο σταθμά στις άδειες δόμησης
Του Γιώργου Αλβέρτη


Νέες καταγγελίες σχετικά με τους όρους δόμησης στην Ερμούπολη έκανε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Απέργης. Αφορμή για αυτό το ξέσπασμα έδωσε η κατασκευή ενός ακόμη μεγαθήριου στον χώρο του πάρκινγκ του Νεωρίου δίπλα στο Σουπερ Μάρκετ «Ροσσολάτος», οικόπεδο που το πάλαι ποτέ λειτουργούσε το εργοστάσιο παρασκευής αλεύρων Ασημομύτη.

«Καλώ» είπε «τον κ. εισαγγελέα Πρωτοδικών, καλώ τον κ. εισαγγελέα Εφετών, με δεδομένη την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία αποτελεί πηγή δικαίου και καθορίζει τους όρους δομήσεως ουσιαστικά στην Ερμούπολη, να διενεργήσουν προκαταρτικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν είναι νόμιμη η χορήγηση των αδειών τέτοιου μεγάλου μεγέθους κτηρίων…..»

Ο ίδιος, ακόμη, τονίζει με έμφαση ότι όλα αυτά συμβαίνουν, με δεδομένο ότι «υπάρχει η απόφαση του Σ.τ.Ε που καθορίζει τους όρους δόμησης στην πόλη μας, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία του Προεδρικού Διατάγματος και στην Ερμούπολη, εφόσον έχει χαρακτηριστεί ιστορικός τόπος, πρέπει να εφαρμόζονται και οι διατάξεις του αρχαιολογικού νόμου. Υπογραμμίζει δε ότι αν πάει κάποιος στο συγκεκριμένο σημείο, βλέποντας τα θεμέλια του οικοπέδου θα διαπιστώσει ότι κάτω βρίσκονται παλαιές αποθήκες, άρα υπάρχει ενδιαφέρον αντικείμενο εκεί γιατί υπήρχε παλιότερα βιομηχανικό κτήριο και υποστηρίζει ότι κάποιοι έχουν φωτογραφίες του κτηρίου αυτού, και έτσι -σύμφωνα με τον νόμο 3028 του 2002 περί αρχαιοτήτων- πρέπει να αποκατασταθεί.

Εξέφρασε την απορία του «με τον τρόπο λειτουργίας της Πολεοδομικής Υπηρεσίας σήμερα, χωρίς να κατηγορεί κανέναν» και πρόσθεσε πως «δεν είναι δυνατόν ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και περνά από ψιλό κόσκινο η διαδικασία της έγκρισης του Προεδρικού Διατάγματος, που θα δώσει μειωμένα δικαιώματα στην πλειοψηφία των Ερμουπολιτών, να κτίζονται κτήρια τα οποία υπερβαίνουν κατά πολύ τους όρους δομήσεως»
Ο δημοτικός σύμβουλος βεβαιώνει ότι υπάρχει μεν άδεια, αλλά αξιώνει να εξεταστεί η νομιμότητα της.

«Προκαλώ» συνέχισε «τον κ. εισαγγελέα Εφετών και την κ. εισαγγελέα Πρωτοδικών» των οποίων δεν αμφισβητεί τις καλές προθέσεις να διενεργήσουν προκαταρκτική εξέταση για τα συγκεκριμένα κτήρια καθώς και για τον τρόπο με τον όποιο χορηγούνται οι αλλαγές χρήσης. Τέλος, στην αιχμή που άφησε για τον δήμαρχο Ερμούπολης τον οποίο χαρακτήρισε « Πόντιο Πιλάτο», ο κ Δεκαβάλλας απάντησε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα δεν είναι θέμα που αφορά τις υπηρεσίες του δήμου, τονίζοντας όμως ότι ο εισαγγελέας έχει το δικαίωμα να επεμβαίνει όταν υπάρχει «καταγγελία» ή «φημολογία» για την διάπραξη κάποιου ποινικού αδικήματος.

------------------------------------------------------------
Ο ΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2007Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1460