Εκδήλωση διαμαρτυρίας για το δάσος Ουρανούπολης
Ημερομηνία Thursday, December 13 @ 16:07:21 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


?γρια ανάπτυξη:
ΕΛΛΗΝΙΚΉ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ
ΔΗΜΟΣ  ΣΤΑΓΕΊΡΩΝ-ΑΚΑΝΘΟΥ                                                                                
Τ.Δ.  ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗΣ                                                                                    

Ουρανούπολη     1/12/07
 
ΔΕΛΤΊΟ  ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 8/12/07 και από ώρα 10 πμ-12πμ στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης ο Δήμος Σταγείρων-Ακάνθου, το Τοπικό Συμβούλιο Ουρανούπολης, οι φορείς και οι σύλλογοι, σύσσωμη η Τοπική Κοινωνία, με την συμπαράσταση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χαλκιδικής και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χαλκιδικής διοργανώνουν «Εκδήλωση Διαμαρτυρίας» ενάντια της ανταλλαγής των 8.608 στρεμμάτων του κοινόχρηστου δάσους Ουρανούπολης  και του 13 του δομημένου οικισμού της, μεταξύ της Κτηματικής  Εταιρείας του Δημοσίου ΑΕ και της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Αγίου Όρους για χάριν του  2,36% της Βιστονίδας  λίμνης .
 
Ο πρόεδρος του Τ.Σ.
Τρύφων Μίτιντζης
Πληροφορίες  στα τηλέφωνα 
2377071274
6973051789IΣTOΡIKO
ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ  
Ρεπορτάζ: Θοδωρής Δούκας 12.11.07 
 Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου του δημοτικού διαμερίσματος της Ουρανούπολης καταγγέλλει  «άνανδρη επίθεση κατά των κατοίκων της Ουρανούπολης από πληρωμένα όργανα». Τα πνεύματα στην Ουρανούπολη φαίνεται πως οξύνονται μέρα με τη μέρα, με αφορμή αφενός την παραχώρηση εκτάσεων στη Μονή Βατοπεδίου από το Ελληνικό Δημόσιο και αφετέρου με την κατασκευή λιμανιού του Αγίου Όρους.
    Όπως καταγγέλει ο πρόεδρος Τρύφων Μίτιντζης, δέχτηκε απειλητικά τηλεφωνήματα και ακολούθησε το σχίσιμο του τεράστιου πανό που τοποθέτησε ο δήμος Σταγείρων – Ακάνθου, το οποίο βρισκόταν στον κεντρικό δρόμο του χωριού απαιτώντας την “άμεση και οριστική επιστροφή του κοινόχρηστου δάσους της Ουρανούπολης από την Μονή Βατοπεδίου στον Ελληνικό Λαό”. Το πανό σχίστηκε με ένα τεράστιο αιχμηρό αντικείμενο που βρέθηκε παραδίπλα και το οποίο όπως φαίνεται παράτησε ο δράστης πάνω στην βιασύνη του.
   «Μετά την απαξίωση της οικιστικής ανάπτυξης 3.000 στρεμμάτων των κατοίκων στα σύνορα με το ?γιο Όρος, την απαγόρευση της αλιείας πεντακόσια μέτρα από τις ακτές του Αγίου Όρους, την πρόθεση για κατασκευή λιμενικού έργου του Αγίου Όρους στα διοικητικά όρια της Ουρανούπολης και την ανταλλαγή των 8.608 στρεμμάτων του κοινόχρηστου δάσους του χωριού και 1/3 των σπιτιών και των οικοπέδων του οικισμού για το 2.36% της λίμνης Βιστονίδας, που επιζήτησαν οι μοναχοί του Αγίου Όρους και έκαναν πράξη οι κυβερνήσεις του Ελληνικού κράτους από το 1990 και δω, πήραν σειρά οι προκλητικές σε προσωπικό πια επίπεδο ενέργειες από τους ενδιαφερόμενους για την διατήρηση αυτών των παραπάνω απαράδεκτων καταστάσεων» αναφέρει ο κ.Μίτιντζης.
  Το τοπικό συμβούλιο της Ουρανούπολης που εκφράζει το σύνολο της κοινωνίας της Ουρανούπολης προειδοποιεί ότι τέτοιες ενέργειες δεν το τρομάζουν και θα βρίσκεται πάντα απέναντι σ’ όσους επιθυμούν να καταστρέψουν το μέλλον του τόπου.

-----------------------------------------------
"ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ" 
Ρεπορτάζ: Θοδωρής Δούκας 20.11.07 Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1431