Προβολή ταινίας "Everything's cool"
Ημερομηνία Friday, December 07 @ 16:38:25 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
http://www.ecogreens.gr/ - email: ecogreen@otenet.gr
Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31, 10562, τηλ. 210.3241001, fax 210 3241825
Θεσσαλονίκη: Φιλίππου 51, 54631, τηλ. 2310.222503, fax 2310.421196

Προβολή της ταινίας “Everything’s Cool” για την κλιματική αλλαγή
Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, 12 το μεσημέρι, κινηματογράφος Απόλλων

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Μέρα Δράσης για το κλίμα, Σάββατο 8 ΔεκεμβρίουΗ κλιματική αλλαγή είναι εδώ και αλλάζει τα πάντα! Η επιστημονική κοινότητα ομόφωνα πια λέει πως πρέπει άμεσα και δραστικά να μειώσουμε τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Σειρά τώρα είναι των κυβερνήσεων του πλανήτη (εκπρόσωποι των οποίων συναντιούνται από τις 3-14 Δεκεμβρίου στο Μπαλί) να αποφασίσουν υπεύθυνα την αντίδραση της ανθρωπότητας.

 Σε όλον τον κόσμο, πολίτες θα κατέβουν στους δρόμους το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου να διαδηλώσουν την απαίτησή τους από τις κυβερνήσεις τους να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα εξασφαλίζοντας πως οι παγκόσμιες εκπομπές θα μειωθούν τουλάχιστον στο ένα τρίτο των σημερινών μέχρι το 2050.

 Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της μέρας αυτής, οι Οικολόγοι Πράσινοι εξασφάλισαν την προβολή της ταινίας “Everything’s Cool”, την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, στον κινηματογράφο Απόλλων, Σταδίου 19. Η ταινία είχε πρωτοπροβληθεί στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας “Νύχτες Πρεμιέρας” το Σεπτέμβριο ενώ προβάλλεται αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ.

 Δυο λόγια για την ταινία
 Το Everything’s Cool είναι μια ταινία για την Αμερική που επιτέλους αντιλαμβάνεται την κλιματική αλλαγή ύστερα από ένα από τα πιο επικίνδυνα χάσματα μεταξύ των επιστημονικών δεδομένων και των πολιτικών επιλογών. Τη στιγμή που οι αρνητές (συχνά χρηματοδοτούμενοι από επιχειρήσεις) έκαναν τις τελευταίες προσπάθειές τους να καθησυχάσουν την κοινωνία, μια ομάδα ακτιβιστών αναζητούν τη «μαγική γλώσσα», τον τρόπο ο οποίος επιτέλους θα καταφέρει να δημιουργήσει την πολιτική βούληση για την απαραίτητη μετάβαση των ΗΠΑ από μια χώρα εξαρτημένη από τα ορυκτά καύσιμα σε μια οικονομία της καθαρής ενέργειας.
 Σίγουρα κάτι μεγαλύτερο από το να αλλάξεις τις λάμπες σου… 

 Η επίσημη ιστοσελίδα της ταινίας: http://www.everythingscool.org/
 Για την Παγκόσμια Μέρα Δράσης για το Κλίμα δείτε: http://globalclimatecampaign.org/
 
                              Η Ομάδα Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Για περισσότερες πληροφορίες:
Κάτια Λεμπέση: 6973 791755Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1424