Σύρος, Μεσόγειος SOS δράση για το κλίμα
Ημερομηνία Friday, November 30 @ 19:34:43 UTC
Θέμα Σύρος


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 28 Νοεμβρίου 2007

Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS - Δράση για το Κλίμα!Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS μετά τα Χανιά και το Ηράκλειο, συνεχίζει στη Σύρο (29-30/11) την καμπάνια του «Δράση για το κλίμα!» με ενημερωτικές παρουσιάσεις στα σχολεία και συνεντεύξεις στα ΜΜΕ της περιοχής.

 Όλες οι εκδηλώσεις γίνονται σε συνεργασία με τα Γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Α/θμιας και της Β/θμιας της Σύρου και τους υπεύθυνους κ. Απόστολο Χατζηπαρασκευαΐδη και κ. Μαρία-Γεωργία Σπαρτινού.

 Ειδικοί συνεργάτες του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS θα μιλήσουν στους μαθητές των πέντε δημοτικών σχολείων της Ερμούπολης, του δημοτικού σχολείου ?νω Σύρου, του δημοτικού σχολείου Βάρης και του ιδιωτικού σχολείου «Αγ. Γεώργιος» και θα συνεργαστούν με τους εκπαιδευτικούς για να προωθήσουν προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

 Το πρόγραμμα στη Σύρο θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο με την ενημέρωση των μαθητών της Β/θμιας και τη διοργάνωση μεγάλης Δημόσιας Εκδήλωσης για την Κλιματική Αλλαγή.
____________________________________________________________________________________________________

 Το κλίμα αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς. Η κλιματική αλλαγή έχει επιπτώσεις όχι μόνο στο περιβάλλον, αλλά και στην υγεία, στην καθημερινή ζωή, στην οικονομία και στην κοινωνία.  Λόγω των επιπτώσεων που βιώνουμε καθημερινά, αλλά και των δυσοίωνων προβλέψεων των επιστημόνων για το μέλλον, το ζήτημα είναι υψίστης προτεραιότητας στην ατζέντα των διεθνών συναντήσεων κορυφής.

 Δεν είναι τυχαίο ότι το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης για το 2007 μοιράστηκαν το Διακυβερνητικό Πάνελ για την Κλιματική Αλλαγή- ένα σώμα κορυφαίων επιστημόνων που συντάσσει τις εκθέσεις για την κατάσταση του κλίματος- και ο Αλ Γκορ, ο οποίος τον τελευταίο χρόνο έχει αφιερώσει τη δράση του στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τις κλιματικές αλλαγές.

 Στην κατεύθυνση αυτή, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS διοργανώνει εκστρατεία με τίτλο «Δράση για το Κλίμα», που στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση  πολιτών και φορέων σε πανελλαδικό επίπεδο σχετικά με τις εξελίξεις στην επιστήμη και τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών, τις πολιτικές που ακολουθούνται σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, την περιβαλλοντική εκπαίδευση και τη σημασία της για την προστασία του κλίματος, αλλά και την προσωπική ευθύνη και δυνατότητα του καθενός να πάρει μέρος στη λύση.  

 Η εκστρατεία πραγματοποιείται σε οχτώ περιοχές της Ελλάδας – Χανιά, Ηράκλειο, Βόλο, Σύρο, Ναύπλιο, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Αττική - και περιλαμβάνει:
Παρουσιάσεις σε σχολεία και ενημερωτικές εκδηλώσεις.
Παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού σε ηλεκτρονική μορφή.
Ειδική έκδοση του περιοδικού ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS.
Συνεργασία με τα ΜΜΕ.
Έκδοση διμηνιαίου ηλεκτρονικού περιοδικού.
 
Το πρόγραμμα υλοποιείται με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης - Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον», Μέτρο 5.2 «Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση».

Για περισσότερες πληροφορίες:
?ννα Κοντολέων
Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας
Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS
Τηλ: 210 8228795 – 6974 829523
Φαξ: 210 8253435
E-mail: annako@medsos.grΤο άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1406