Σκύρος, τα υποθετικά ανταποδότικα οφέλη από το αιολικό πάρκο
Ημερομηνία Friday, November 30 @ 12:09:10 UTC
Θέμα Σκύρος


ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 24 -11-2007

Τα ανταποδοτικά, υποτίθεται, ωφελήματα Όλοι εκείνοι που δεν  έχουν ακόμα στραφεί φανερά κι ενεργά εναντίον της  εγκατάστασης των απαίσιων  παστρικών  μίξερ  αέρος – αέρος (ανεμογεννητριών) στη Σκύρο καθώς και όσοι   κρατούν κουτοπόνηρη στάση τη γνωστή ναι μεν αλλά,  σερβίρουν  σαν επιχείρημα  τα υποτιθέμενα ή έστω υπαρχτά ανταποδοτικά λεγόμενα ωφελήματα που θέλουν προκύψει απ’ την εγκατάσταση -ο μη γένοιτο στο νησί μας- των ανεμοκινήτων τούτων τεράτων. 

Ας δούμε την περίπτωση ψύχραιμα. Όταν λέμε ανταποδοτικά οφέλη τι εννοούμε;

Ότι για την ζημιά που θα πάθουμε σαν νησί και σαν κάτοικοι, απ’ τις απαίσιες στρίγκλες, θα παίρνει ο Δήμος κάποια   ποσοστά  απ’ την παραγωγή του ηλεκτρισμού.
Το οποίο θα γίνει πανάκριβο, γιατί λέει είναι καθαρό, κι έτσι θα διπλασιαστούν οι λογαριασμοί που πληρώνουμε στη ΔΕΗ, εφ’ όσον θα αγοράζουμε το ρεύμα από τις παστρικές στρίγκλες μίξερ αέρος-αέρος.
Και συγκεκριμένα, άκουσον-άκουσον, το παραγόμενο ρεύμα από τις στρίγκλες επειδή λέει, είναι πολύ παστρικές θ’ αγοράζεται απ’ τη ΔΕΗ στη διπλάσια τιμή απ’ ό,τι το παράγει η ίδια το ρεύμα.
Κι επειδή τούτο χαρακτηρίζεται καθαρό ή κοινά παστρικό, θα πουλιέται σ’ εμάς σε διπλάσια απ’ ό,τι τώρα τιμή. Μ’ άλλα λόγια οι λογαριασμοί της ΔΕΗ θα φτάσουν σε απλησίαστα ύψη. Και το ρεύμα των μίξερ αέρος-αέρος θα το πληρώνει ο λαός σαν χρυσό.

Αλήθεια, γιατί αποκρύβεται συστηματικά  αυτή η πραγματικότητα απ’ τους καλογέρους και τα άλλα λαμόγια της αρπαχτής και τους φίλους τους και δεν λένε πόσο θα πληρώνει ο κοσμάκης τα κερατιάτικα απ’ την εκμετάλλευση αυτής της πηγής ενεργείας;
Θ’ αναφερθούμε σε άλλο Δελτίο μας επ’ αυτού του τεράστιου επίσης ζητήματος, που μοιάζει κατά πολύ σα να σαπουνίζει ο ίδιος ο μελλοθάνατος το σκοινί που θα τον κρεμάσουν.
Δυστυχώς είναι τόσο απίστευτα όλα αυτά που συμβαίνουν που πραγματικά δυσκολεύεται οποιοσδήποτε να παρακολουθήσει αυτή την υπόθεση, καθώς είναι πέρα για πέρα όχι απλά αλαλούμ, αλλά και τελείως δαιμονική και καταραμένη.

     Αλήθεια, πόσοι ξέρουν ότι το ρεύμα απ’ τις ανεμογεννήτριες θα πάει στα ύψη;
Τα λαμόγια της αρπαχτής, αντίθετα, έχουν κάνει το λαό να νομίζει ότι θα φτηνήνει το ρεύμα!!!
    Κούνια που μας κούναγε αδερφοί.

    Η αλήθεια είναι τελείως αλλιώτικη.
    Και συγκεκριμένα το ρεύμα των ανεμοκινήτων τεράτων θα είναι πανάκριβο, όπως θα μας το πουλάνε οι καλογέροι.
    Αλλά σας υπόσχομαι για μια ενημέρωση όσο γίνεται πιο ολοκληρωμένη το ταχύτερο δυνατό.
   Τώρα εξετάζουμε το θέμα της πολυδιαφημιζόμενης πλην καταραμένης υποτιθέμενης ανταποδοτικής ωφέλειας!!!

    Λένε όσοι θέλουνε να  βρίσκονται αγκαλίτσα με τις απαίσιες παστρικές στρίγκλες μίξερ αέρος- αέρος, αξίζει τον κόπο    να καταστραφεί το νησί μας, η     κτηνοτροφία, τα  κοπάδια αιγοπροβάτων, τα  ξακουσμένα και κοσμοαγάπητα αλογάκια μας,   τα    ξακουστά μας μελίσσια, οι   σπάνιες   φώκιες,  τα   νερά   απ τις είκοσι και περισσότερες   πανέμορφες   πηγές του Βουνού  ( Νύφι- Δχούνια- Σωτέρα-  ?η Μάμα- Νυφάτσι-   Λουτρό-  Βολιά – Φλέα- Λουτρό    κι   άλλες  ακόμα ), να πάει κατά διόλου ο τουρισμός, να   καταστραφεί η οικονομία του τόπου,  να   ακούμε    διαρκώς το μούγκρισμα και τις   στριγκλιές   των τεράτων κάθε φορά που θα φυσάει    πάρα πάνω ο άνεμος,   να   μη βλέπεται απ’ τις φριχτές του πληγές το πανέμορφό μας Βουνό   που  θρέφει αισθητικά    χιλιετίες τους Σκυριανούς,  να   καταστραφεί η χλωρίδα   και   ολοκληρωτικά   ή έστω   κατά μέγιστο μέρος    η πανίδα  του νότιου τμήματος του νησιού.

    Κι όλα αυτά τα φριχτά  και απαίσια   για ποιο λόγο και με ποιο αντιγύρισμα;
     Με   τα καταραμένα αργύρια που υπόσχονται  τα  λαμόγια της αρπαχτής, που θα δίνουν στο Δήμο!!!
     Μωρέ μπράβο  ανταποδοτικά οφέλη!!!
     Τόχουμε ξαναπεί, και θα το λέμε συνέχεια μέχρις  ότου γίνει πέρα για πέρα συνείδηση.
     Αυτά τα αργύρια, είναι ακριβώς παρόμοια  με τις αναπηρικές  συντάξεις από εργατικά ατυχήματα.
    Είναι σα  να δίνει  ο προκαλέσας  ένα μεγάλο ατύχημα   στο θύμα του,  ένα αναπηρικό καροτσάκι   για να   κινιέται   με ρόδες και όχι με τα σακατεμένα του  πόδια,  και να τον σέρνουν οι νοσοκόμοι με σχετική ευκολία,  ή δύο πατερίτσες, σαν δώρο και ανταποδοτική αμοιβή!!!
     Είναι  επίσης κάτι παρόμοιο με τις αμοιβές που δίνουν στους φουκαράδες εκείνους που πουλάνε ένα νεφρό, ένα τους μάτι ή κάποιο άλλο τους όργανο σ’ όσους το έχουν ανάγκη και μπορούν να πληρώσουν το δότη.
      Τέτοιοι παρόμοιοι φρικαλέοι μούρχονται αυτομάτως στο νου συσχετισμοί, όταν ακούω να καμπανίζουν στ’ αυτιά μου τα περί ανταποδοτικών ωφελημάτων που κουδουνίζουν  στους κάθε είδους λιγόμυαλους τα λαμόγια της αρπαχτής.
     Έτσι δεν είναι τα πράγματα;
     Υπάρχει εδώ πουθενά   καμία υπερβολή;
     Δεν  θέλω προς το παρόν να επεκταθώ  περισσότερο πάνω σε τούτο το θέμα.
    Ο Νοών Νοήτο.
 
Η Διευθύντρια του Μουσείου
Αναστασία Φαλτάϊτς

Σαββάτο 24 Νοέμβρη 2007, Σκύρος

Φωνή λαού οργή Θεού
SOS- Σκύρος-SOS Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1403