Οικολογική Επιθεώρηση, σημαντικό εργαλείο πληροφόρησης
Ημερομηνία Friday, November 30 @ 11:37:14 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ, πολύ σημαντικό περιοδικό που καλό είναι να το επισκεπτόμαστε από καιρού εις καιρόν...
http://www.oikologos.gr/index.html

Η Οικολογική Επιθεώρηση είναι μηνιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό, με θέμα την κοινωνία των ανθρώπων σε σχέση με τη φύση. Εκδίδεται στο διαδίκτυο από το Μάιο του 2002.

  Σκοπός του περιοδικού είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τα περιβαλλοντικά προβλήματα και η δημόσια παρουσίαση και συζήτηση των θέσεων και των προβληματισμών του οικολογικού κινήματος.

  Η θεματολογία της Οικολογικής Επιθεώρησης επεκτείνεται σε κάθε θέμα που άπτεται της πολιτικής οικολογίας.

Eίναι επιδίωξή μας να μπορεί κάποιος εδώ να διαβάσει, συγκεντρωτικά κάθε μήνα, τι συνέβη και τι δημοσιεύτηκε σχετικό με το οικολογικό κίνημα.

Επίσης η Οικολογική Επιθεώρηση επιδιώκει τη δημοσίευση θεωρητικών και πρακτικών άρθρων. Ειδικά προσπαθεί να συμβάλλει στην παρουσίαση των φιλοσοφικών και πολιτικών τάσεων του οικολογικού χώρου.

  Την έκδοση της Οικολογικής Επιθεώρησης βοηθούν φιλικά ένα δίκτυο ατόμων αλλά και οικολογικές οργανώσεις, από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Οικολογική Επιθεώρηση εκδίδεται το πρώτο δεκαπενθήμερο κάθε μήνα στην ηλεκτρονική διεύθυνση
http://www.oikologos.gr

  Συνεργασίες: ?ρθρα, ανακοινώσεις και ειδήσεις γίνονται ευχαρίστως δεκτά προς δημοσίευση. Παρακαλούμε να στέλνονται ηλεκτρονικά πριν το τέλος κάθε μήνα, ώστε να προλαβαίνουν να δημοσιευτούν στο αμέσως επόμενο τεύχος.

Σημειώστε ότι η Οικολογική Επιθεώρηση επιτρέπει την ελεύθερη αναδημοσίευση των κειμένων, εφόσον αυτή δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα, με παράκληση για αναφορά στην πηγή.

Στείλτε μας:

- Eιδήσεις από την περιοχή σας, οικολογικού (με την ευρεία έννοια) ενδιαφέροντος.

- ?ρθρα πολιτικά, ιστορικά, φιλοσοφικά, επιστημονικά κλπ (με μια οικολογική συνιστώσα).

- ?ρθρα για πρακτικά θέματα όπως: τρόποι για εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι, δραστηριότητες στη φύση, «οικολογικό» νοικοκυριό, βιολογικές καλλιέργειες, ταξιδιωτικά αφηγήματα κλπ. Φωτογραφίες και διαγράμματα επιθυμητά.

- Μεταφράσεις άρθρων και ειδήσεων από ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις. Σκοπός είναι η μεταφορά πείρας, συζητήσεων και προβληματισμών από τον χώρο του παγκόσμιου οικολογικού κινήματος, για θεωρητικά και πρακτικά θέματα. Παρακαλούμε να αναφέρεται πάντοτε η πηγή.

Tα ενυπόγραφα άρθρα απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων τους και μόνο.
 
Ταχυδρομική Διεύθυνση:
Οικολογική Επιθεώρηση / κ. Φώτη Λάζαρη
Τέρμα Αιόλου 7
ΤΚ 26500
?νω Οβρυά - ΑΧΑΪΑ

Η ηλεκτρονική μας διεύθυνση είναι: oikoep@yahoo.grΤο άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1398