Σάμος, Μολύνουν τις ακτές και τα ποτάμια με φυτοφάρμακα
Ημερομηνία Tuesday, February 21 @ 00:29:04 UTC
Θέμα Σάμος


Έχουμε ξαναγράψει για την μόλυνση του πόταμου των Μυτιληνιών, που χύνεται στη θάλασσα στην περιοχή Μεσόκαμπος. Κάποια συνεργεία - ψέκαζαν την περιοχή, ίσως για να εξοντώσουν τα κουνούπια, καθώς λένε, και τα φάρμακα από τους ψεκαστήρες για να τελειώνουν γρήγορα τη δουλειά τους, τα άδειαζαν στο ποταμό που τρέχει όλο το χρόνο νερό. Από το ποτάμι έπιναν το καλοκαίρι νερό, τα πρόβατα του τσοπάνη της περιοχής, και όλα τα ζώα, ερπετά και πουλιά που ζούσαν στο Μεσόκαμπο.Ο τσοπάνης όταν είδε τον κίνδυνο, αφού έχασε μια κατσίκα, απομάκρυνε τα ζώα του απ το κίνδυνο, όμως τα πτηνά και τα ζώα της φύσης, ανυποψίαστα πήγαν στο ποτάμι να πιούνε νερό και αποδεκατίστηκαν. Πλήρης οικολογική καταστροφή... Φαίνεται πώς ύστερα από τα δημοσιεύματα της Βίγλας, τα συνεργεία, αλλά και οι ιδιώτες, άλλαξαν τρόπο απόρριψης των φοβερών δηλητηρίων, και τώρα όπως μας είπαν άνθρωποι που ζουν ή επισκέπτονται ταχτικά την περιοχή, τα αδειάζουν οτη θάλασσα . Απέραντη η ακτή, πέλαγος η θάλασσα, μπορεί να δεχθεί μερικούς τόνους φυτοφαρμάκων. Έτσι σκέπτονται, αυτοί που αδειάζουν τους ψεκαστήρες με τα φοβερά δηλητήρια στη θάλασσα του Μεσόκαμπου. Είναι κρίμα ότι δεν υπάρχει κανένας έλεγχος από τους φορείς που με ελαφρά την καρδία στέλνουν άσχετους με τη δουλειά ανθρώπους, να ψεκάσουν στην περιοχή.
Οι ιδιώτες των αγροκτημάτων, δεν έχουν καταλάβει πως δεν πρέπει να αδειάζουν το υπόλοιπο φυτοφάρμακο στη θάλασσα ή στο ποταμό! Η θάλασσα δεν είναι χαβούζα που μπορεί να δεχθεί τα πάντα. Οι ακτές είναι ευαίσθητα οικοσυστήματα και μολύνονται εύκολα. Όπως μας είπαν άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τι γίνεται στην περιοχή, η θάλασσα σε πλάτος 150 μέτρα είναι νεκρή. Δεν ζει τίποτα, ούτε ένα καβούρι, ή ένα κοχύλι...
Θα παρακαλέσουμε τον Δήμαρχο Πυθαγορείου, που ανήκει γεωγραφικά η περιοχή, την δραστήρια πρόεδρο του Δ.Σ και το Δημοτικό Συμβούλιο, αν όχι να επισκεφτούν την περιοχή, αλλά να ελέγχουν τα συνεργεία που στέλνουν το καλοκαίρι στο μεσόκαμπο, για να ψεκάσουν τα.. ενοχλητικά κουνούπια!!! Στιςακτέςτου Μεσόκαμπου κάνουν το μπάνιο τους πολλές οικογένειες, γηγενών και αλλοδαπών, ας φροντίσουμε λοιπόν να βρίσκονται σε κάποια υποφερτή κατάσταση. Την ίδια παράκληση, απευθύνουμε και στο Υγειονομικό κέντρου Σάμου, γιατί όπως μάθαμε προμηθεύει τα δηλητήρια στα συνεργεία, για ψεκασμούς . Τέλος οι ιδιώτες της περιοχής να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Η θάλασσα, οι ακτές, τα ποτάμια, ανήκουν σε όλους, δεν έχουν δικαίωμα να σπέρνουν το θάνατο και να ερημώνουν τη ζωή που υπάρχει τριγύρω μας.
(πηγή: Η ΒΙΓΛΑ)4ο ΤεύχοςΤο άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=139