"ΑΝΙΜΑ", σύλλογος προστασίας και περίθαλψης άγριας ζωής
Ημερομηνία Thursday, November 29 @ 15:09:03 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


ΑΝΙΜΑ
Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης ?γριας Ζωής

Ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης ?γριας Ζωής ΑΝΙΜΑ  ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2005 και αποτελεί ουσιαστική συνέχεια των σοβαρότερων πρωτοβουλιών στον τομέα της περίθαλψης στην Ελλάδα. Η βασική ιδρυτική ομάδα αποτελείται από  άτομα με πολύχρονη και μοναδική εμπειρία   στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος  και την περίθαλψη άγριων ζώων, καθώς έχουν θητεύσει για πολλά χρόνια σε αντίστοιχες δραστηριότητες στη χώρα μας. Η ομάδα αυτή πλαισιώνεται από παλιούς και νέους συνεργάτες, κτηνιάτρους, περιβαλλοντολόγους, δασολόγους, νομικούς, τεχνικούς διαφόρων αντικειμένων και ειδικευμένα στελέχη σε διαχείριση ΜΚΟ.


    Η πρωταρχική ανάγκη που οδήγησε στην ίδρυση του Συλλόγου είναι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός της περίθαλψης και επανένταξης των άγριων ζώων, σύμφωνα με τις διεθνείς εξελίξεις και τις ιδιαίτερες ανάγκες  που παρουσιάζει η χώρα μας. Παράλληλα προέκυψε η ανάγκη της ενημέρωσης του κοινού κάτω από ένα νέο πρίσμα : ο κοινωνικός χάρτης της Ελλάδας έχει αλλάξει τα τελευταία 15 χρόνια, με αποτέλεσμα η ενημέρωση,   για να είναι ουσιαστική, να πρέπει να  έχει ως αποδέκτες ευρύτερες κοινωνικές ομάδες, όπως οι οικονομικοί μετανάστες κλπ. Ο Σύλλογος έχει ήδη ξεκινήσει να απευθύνεται σε αυτό το διευρυμένο κοινό.


Η περιβαλλοντική εκπαίδευση των μικρότερων ηλικιών αποτελεί προτεραιότητα για το φορέα μας. Αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι η επένδυση στη σχολική ηλικία είναι η μοναδική εγγύηση για το μέλλον του πλανήτη και των κατοίκων του. Στο Σύλλογο συμμετέχουν ως μέλη  εκπαιδευτικοί με ειδικές γνώσεις στον τομέα της προσχολικής και σχολικής περιβαλλοντικής αγωγής, που αποτελεί και στόχο της δράσης του φορέα.


Μέλη μας επίσης έχουν μακρόχρονη εμπειρία σε θέματα δασικής προστασίας και έχουν συμμετάσχει σε δράσεις αποκατάστασης και αναβάθμισης δασικών οικοσυστημάτων.
Στο Σταθμό Α΄ Βοηθειών για άγρια ζώα που λειτουργεί σε χώρο του γραφείου του Συλλόγου (Καλλιθέα, οδός Μενελάου 134) τα τελευταία δύο χρόνια έχουν νοσηλευθεί εκατοντάδες άγρια ζώα. Σε αυτά περιλαμβάνονται κυρίως άγρια πουλιά αλλά και χελώνες, αλεπούδες, σκαντζόχοιροι. Ο Σύλλογος συνεργάζεται σε μόνιμη βάση με ειδικευμένο κτηνίατρο και διαθέτει έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό. Την επανένταξη των αποθεραπευμένων ζώων επιβλέπουν ειδικευμένα σε αυτή τη διαδικασία μέλη του Συλλόγου.


Μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου 2007 θα έχουν ολοκληρωθεί οι εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν  τη δραστηριότητα της περίθαλψης της ΑΝΙΜΑ στα Σπάτα Αττικής, σε χώρο που ευγενικά παραχωρήθηκε από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Η ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων θα αναβαθμίσει την ποιότητα της παρεχόμενης περίθαλψης στα άγρια ζώα και θα δώσει νέες δυνατότητες για περιβαλλοντική εκπαίδευση και ενημέρωση του κοινού.

 
Ο Σύλλογος συνεργάζεται  με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστήμιου Κρήτης, με την Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ ως προς την παροχή ειδικών πληροφοριών, με τις ελληνικές περιβαλλοντικές ΜΚΟ καθώς και με κάθε φορέα που προωθεί την προστασία της ελληνικής πανίδας και χλωρίδας.
Η δραστηριότητά του στηρίζεται στις συνδρομές των μελών και των υποστηρικτών του, των πολιτών που βρίσκουν καθημερινά τραυματισμένα ή ανήμπορα ζώα καθώς και στις χορηγίες εταιριών κοινωνικής ευθύνης.


ΑΝΙΜΑ
Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης ?γριας Ζωής
Έδρα: Γαστούνης 8, 104 42 Αθήνα
Γραφείο και Σταθμός Α’ Βοηθειών: Μενελάου 134, Καλλιθέα 176 76
Τηλ: 210 95 100 75, 6972664675
e-mail: wildlifecare@gmail.com website www.wild-anima.grΤο άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1389