Μεσόγειος SOS, διεθνές συνέδριο
Ημερομηνία Wednesday, November 21 @ 16:42:53 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS-ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
 
Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS
Μαμάη 3, 10440, Αθήνα
Τηλ./Fax: 210 822 8795
Email: medsos@medsos.gr
Ιστοσελίδα: www.medsos.gr
 
Αθήνα, 14 Νοεμβρίου 2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 23 & 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2007 - ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

«Κοινωνία των πολιτών, περιβάλλον & βιώσιμη ανάπτυξη: από την ενημέρωση στην ενεργή συμμετοχή»

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και το Κέντρο Μελετών και Έρευνας της Κύπρου ΑΚΤΗ, σε συνεργασία µε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης ΕΚΕΠΕΚ του Παντείου Πανεπιστημίου διοργανώνουν διήμερο Διεθνές Συνέδριο µε θέµα: «Κοινωνία των πολιτών, περιβάλλον & βιώσιμη ανάπτυξη: από την ενημέρωση στην ενεργή συμμετοχή».

Στο συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 & το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2007 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι επιστημονικών, κοινωνικών και πολιτικών φορέων, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών, ειδικοί επιστήμονες και ερευνητές και στελέχη της διοίκησης από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου (Παρασκευή 23/11) θα αναδειχθεί η δυναμική της δράσης της Κοινωνίας των Πολιτών στα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος και προώθησης της βιώσιμης ανάπτυξης στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά και οι δυσκολίες που ανακύπτουν στην πράξη. Θα αναζητηθούν προτάσεις και καλές πρακτικές µε στόχο την ενίσχυση των Συμμετοχικών Διαδικασιών στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Τη δεύτερη ημέρα (Σάββατο 24/11) οι εργασίες του Συνεδρίου θα εστιασθούν σε ζητήματα εφαρμογής των συμμετοχικών διαδικασιών στο πεδίο, µε παρουσιάσεις παραδειγμάτων ενεργούς εµπλοκής της τοπικής κοινωνίας σε μείζονα περιβαλλοντικά προβλήματα. Θα ακολουθήσουν παράλληλα Βιωματικά Εργαστήρια, όπου θα διερευνηθεί η χρήση κατάλληλων μεθοδολογικών εργαλείων για την αποτελεσματική δράση και διάδραση, την καλλιέργεια εμπιστοσύνης και τη σύσφιξη σχέσεων συνεργασίας, παραγόντων απαραίτητων σε κάθε διαδικασία διαβούλευσης.
Αιτήσεις συμμετοχής στο: www.medsos.gr

Το Συνέδριο πραγματοποιείται με τη χρηματοδότηση του προγράμματος "Ευρώπη για τους Πολίτες" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ελλάδα και υπό την αιγίδα του Παντείου Πανεπιστημίου.

Για περισσότερες πληροφορίες:                                           
?ννα Κοντολέων
Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας
Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS
Μαμάη 3
104 40 Αθήνα
 
Τηλ: 210 8228795 – 6974 829523
Φαξ: 210 8253435
E-mail: annako@medsos.grΤο άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1376