Αρκτούρος newsletter
Ημερομηνία Wednesday, November 21 @ 16:24:43 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ

Τσίρκο Χωρίς ΖώαΜέσα σε λίγες ημέρες η μεγάλη εκστρατεία του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για μια Ελλάδα ελεύθερη από τσίρκο με ζώα συγκέντρωσε την υποστήριξη 2.500 ατόμων και την προβολή από τα Μ.Μ.Ε. Εάν δεν έχετε υπογράψει, μπορείτε να το κάνετε στο blog μας - http://www.arcturos.wordpress.com/.
Ήδη κανονίζουμε συναντήσεις με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Κοινοβουλίου για να πιέσουμε περαιτέρω για το σκοπό μας.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους μας βοηθούν χρησιμοποιώντας τα λόγια του κ. Ιορδάνη Γιαννακάκη που αφού υπέγραψε στο blog άφησε το εξής σχόλιο: «Οι άνθρωποι που νοιάζονται, ίσως τελικά δεν είναι είδος προς εξαφάνιση.»
 
?γρια ζωή, για το 2008

Τι κάνουν μαζί 5 καφέ αρκούδες, 1 αγέλη λύκων, 1 ελληνικός ποιμενικός σκύλος, 1 ζαρκάδι και 2 νεαροί θαλασσαετοί; Μοιράζονται όλοι τους ίδιους βιοτόπους, τα βουνά και τα δάση της Πίνδου, του Γράμμου και της Ροδόπης και τις σελίδες του ημερολογίου του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για το 2008.
Το ημερολόγιο «?γρια ζωή, κομμάτι της ζωής μας» κυκλοφορεί με φωτογραφίες του Νίκου Πέτρου από τις εκδόσεις Ροδολίβος και ενισχύει τη δράση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Μπορείτε να προμηθευτείτε από την ιστοσελίδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ αλλά και από τα βιβλιοπωλεία, στην τιμή των 15€ .
 
?λλες ειδήσεις

Τα Ξεχασμένα Ζώα της Ευρώπης και το δίκτυο ENDCAP
Στο Κέντρο Ενημέρωσης για την Αρκούδα (στον Αετό της Φλώρινας) πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση για την «Επανίδρυση του Δικτύου ΒΑLKAN NET* σε βαλκανικές χώρες με κοινούς πληθυσμούς μεγάλων σαρκοφάγων θηλαστικών». [περισσότερα]  
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στηρίζει την Fair Trade Hellas, την ΜΚΟ που προωθεί το δίκαιο και αλληλέγγυο εμπόριο και στοχεύει στην καταπολέμηση της φτώχειας και στην εκπαίδευση καταναλωτών. Η Fair Trade που είχε ήδη ένα κατάστημα με πιστοποιημένα προϊόντα στην Αθήνα [Νίκης 30, Σύνταγμα], μόλις άνοιξε και κατάστημα στη Θεσσαλονίκη [Βύρωνος 6, Διαγώνιος]. Για περισσότερες πληροφορίες http://www.fairtrade.gr/


Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του Fresh Magazine, του διμηνιαίου περιοδικού με έδρα την Κρήτη, με πολλά ενδιαφέροντα κοινωνικά, πολιτιστικά και περιβαλλοντικά θέματα. Κοστίζει 3 ευρώ και όλα τα έσοδα θα διατεθούν στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ. http://www.freshmagazine.gr/
 
Τα βίντεο του μήνα

1)      Γιατί δεν πρέπει να αφήνουμε τα κατοικίδια (μια συγκινητική διαφήμιση της «Animal Protection Amsterdam».)

2)      Η τηλεοπτική διαφήμιση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στο YouTube

3)      Elvis Presley – Let Me Be Your Teddy Bear

4)      To ‘ραντεβού’ δυο πολικών αρκούδων.Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1371