Πορεία κατά της θέρμανσης του πλανήτη
Ημερομηνία Thursday, November 15 @ 15:21:13 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


Δεκάδες χιλιάδες Αυστραλοί σε διαδήλωση κατά της κλιματικής αλλαγής

Δεκάδες χιλιάδες άτομα σε περίπου 50 πόλεις της Αυστραλίας βγήκαν στους δρόμους την Κυριακή απαιτώντας από τα πολιτικά κόμματα να δεσμευτούν για δραστικές μειώσεις στην εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου.

Η Αυστραλία μαζί με τις ΗΠΑ είναι οι μόνες βιομηχανικές χώρες που αρνούνται να εφαρμόσουν το Πρωτόκολλο του Κιότο για μείωση του διοξειδίου του άνθρακα. Ο φιλελεύθερος πρωθυπουργός Τζον Χάουαρντ επιμένει ότι οποιαδήποτε διεθνής συμφωνία θα έπρεπε να περιλαμβάνει και τα αναπτυσσόμενα κράτη όπως η Κίνα.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Προστασίας, Κέιτ Φέρμαν, 150.000 άνθρωποι πραγματοποίησαν πορείες στη Μελβούρνη, το Σίδνεϊ και 50 ακόμα πόλεις, στο πλαίσιο της Πορείας κατά της Θέρμανσης, η οποία που πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά.

Η Φέρμαν απηύθυνε έκκληση στα κόμματα να θέσουν έναν στόχο για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 30% ως το 2020.

Εντός του Νοεμβρίου ο Τζον Χάουαρντ θα αναμερηθεί στις γενικές εκλογές με τον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος Κέβιν Ρουντ  Ρουντ, ο οποίος έχει δεσμευτεί να επικυρώσει το Πρωτόκολλο του Κιότο και να μειώσει τις εκπομπές κατά 60% έως το 2050.

Η Αυστραλία είναι από τους κυριότερους ρυπαντές παγκοσμίως όσον αφορά την κατακεφαλή εκπομπή CO2. Ήδη αντιμετωπίζει εκτεταμένες ξηρασίες που αναμένεται να επιδεινωθούν τις επόμενες δεκαετίες.

----------------------------------------------------------------------------------------------------
(πηγή: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γερμανικό, 11/11/2007)Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1365