"Προσανατολισμοί", ηλεκτρονικό περιοδικό της δυτικής Αττικής
Ημερομηνία Tuesday, November 13 @ 09:59:37 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


Ανανεώθηκε η ιστοσελίδα των προσανατολισμών....
Κλικάρετε http://www.prosanatolismoi.gr/ και επισκεφτείτε μας....
8.11.2007

Το προτεινόμενο μενού είναι:

Το άρθρο του Γεράσιμου Σκλαβούνου για τη διάσκεψη των ΟΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ στο Παρίσι. ( θα το διαβάσετε μαζί με νεώτερα και ενδιαφέροντα άρθρα στον φάκελο ΟΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ)
 
Το ποιήμα του Μιχάλη Κατσαρού «Η Διαθήκη μου - ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ»
 
Και για να μη ξεχνάμε....
Camera Zizanio κάποιο άνθρωποι κάνουν δουλειά μερμηγκιού.... Δείτε το video και εν συνεχεία κλικάρετε στο camera zizanio (εικόνα αρίστερά κάτω)
 
8 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Δράση για τη Κλιματική Αλλαγή. Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση του Παναττικού Δίκτυου και άλλων οικολογικών φορέων στο Συνταγμα (μεσημέρι)
5 Δεκεμβρίου: Εκδήλωση του Οικολογικού Πολιτιστικού Συλλόγου Χαϊδαρίου ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. και του περιοδικού ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ για το κλίμα. (περισσότερα στο site καθώς και στο http://www.xpolis.blogspot.com/) Θα σας στείλουμε και πρόσκληση...
................................................................................................................................................................................................................

Το περιοδικό  κυκλοφορεί με Ηλεκτρονική μορφή σκοπό του έχει:

Την προβολή θεμάτων που αφορούν ιδιαίτερα τη ζωή, τα προβλήματα, την ψυχαγωγία, την δημιουργικότητα, τον πολιτισμό, τους ανθρώπους της Δυτικής Αθήνας (Αιγάλεω, Αγ.Βαρβάρα, Ζεφύρι, Ίλιον, Καματερό, Κορυδαλλός, Λιόσια,  Περιστέρι, Πετρούπολη, Χαϊδάρι, κ.λ.π.) και όχι μόνον...
Την οριζόντια επικοινωνία των πολιτών και των πολύχρωμων συλλογικοτήτων, με εβδομαδιαία (κάθε Πέμπτη)  NEWS LETTERS,  εκδόσεις, εκδηλώσεις, συναντήσεις, εκθέσεις, εκδρομές κ.λ.π.
Την παρουσίαση πολιτικών εκδηλώσεων, εκδόσεων και άλλων πολιτιστικών και ψυχαγωγικών  δραστηριοτήτων,
Την ευαισθητοποίηση των πολιτών για θέματα όπως: τα δικαιώματα στην πόλη, την συμμετοχή στα κοινά, τον έλεγχο της κάθε εξουσίας, την ενημέρωση, την ιστορία, την οικολογία, την ποιότητα και τις τιμές των καταναλωτικών αγαθών, την ανεργία, τα ναρκωτικά κ.λ.π.
Την κριτική του καπιταλιστικού συστήματος και την προβολή της σοσιαλιστικής προοπτικής.
Την καλλιέργεια και την ενθάρρυνση για  την συμμετοχή και δράση της  Κοινωνίας των Πολιτών.

Το περιοδικό «προσανατολισμοί» δεν έρχεται από το πουθενά. Κυκλοφόρησε  σε 19 τεύχη το διάστημα 1998 – 2002. Στα τέσσερα χρόνια κυκλοφορίας του συνεργάστηκαν μαζί μας περισσότεροι από εκατόν είκοσι αρθρογράφοι.
Πρώην και νέοι συνεργάτες θα  επιχειρήσουν:

να προβάλλουν στο διαδίκτυο την είδηση που «κρύβεται»  επιμελώς ή υποβαθμίζεται από τα  Μ.Μ.Ε.
να τροφοδοτήσουν την σκέψη μας,
να μας ψυχαγωγήσουν,
να κλονίσουν τις βεβαιότητες μας,
να συμβάλλουν στον διάλογο και στην επικοινωνία μεταξύ μας ανταλλάσσοντας εμπειρίες,
να σας «πλοηγήσουν» σε ενδιαφέροντα site, περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, εκδηλώσεις κ.λ.π.

ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΜΕ.
Η ανάπτυξη  και ο εμπλουτισμός των «προσανατολισμών» γίνεται βήμα το βήμα.
Αυτή είναι η πρώτη φάση.
Η δεύτερη φάση θα ακολουθήσει αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2006 και η  πλήρης «κατασκευή» της ιστοσελίδας φιλοδοξούμε να έχει ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2007.

Μπορείς να γίνεις και εσύ συνεργάτης  μας καταθέτοντας τις  ιδέες σου για την ανάπτυξη του site, κάνοντας ρεπορτάζ για θέματα που κάνεις κέφι, περιγράφοντας μια ωραία στιγμή της ζωής σου που ίσως αφορά και εμάς, κάνοντας κριτική στα κακώς κείμενα, προβάλλοντας τις ιδέες σου ή τις προτάσεις σας για διάφορα πολιτικά – κοινωνικά – πολιτιστικά – αθλητικά θέματα, στέλνοντας μια φωτογραφία ή έναν πίνακα ζωγραφικής ακόμα και ένα μικρό video...

Σε περιμένουμε,
Κώστας ΦωτεινάκηςΤο άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1354