Γίνε σήμερα πρεσβευτής καλού κλίματος
Ημερομηνία Wednesday, October 31 @ 19:06:05 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


Κλίμα: Γίνε σήμερα «Πρεσβευτής Καλού Κλίματος»

«Γίνε σήμερα Πρεσβευτής Καλού Κλίματος!» Με αυτό το μήνυμα το περιοδικό gonatural και η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς μας προτρέπουν να αναλάβουμε όλοι ενεργό δράση ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη παίρνοντας … το κλίμα στο χέρι μας!

Πώς ακριβώς;


Εξοικονόμηση ενέργειας: Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας εκλύει στην Ελλάδα το 52% των ρύπων. Στα sites του WWF και του gonatural μπορεί να βρει κανείς πρακτικές και εύκολες συμβουλές για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Περιορισμός της χρήσης αυτοκινήτου: Το αυτοκίνητο ευθύνεται για το 1/5 των ρύπων στην ατμόσφαιρα και ο περιορισμός της χρήσης συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του CO2 στην ατμόσφαιρα.

Δημιουργία και προστασία του πρασίνου: Ο καθένας από μας μπορεί να φυτέψει και να προστατέψει το πράσινο της γειτονιάς του. Το περιοδικό gonatural διαθέτει ειδικευμένους συνεργάτες που μπορούν να συμβουλεύσουν όσους θέλουν να κάνουν τη γειτονιά τους πιο πράσινη.

Πως μπορεί να γίνει κάποιος «Πρεσβευτής καλού κλίματος»

1. Ειδοποιήστε το WWF Ελλάς ότι επιθυμείτε να γίνετε "Πρεσβευτής καλού κλίματος", επικοινωνώντας με την οργάνωση είτε τηλεφωνικά στο 210-3314893 είτε μέσω e-mail στο climate@wwf.gr αναγράφοντας στο θέμα τη φράση "Πρεσβευτής καλού κλίματος". ?μεσα θα λάβετε σχετικό ενημερωτικό υλικό, την κάρτα μέλους του gonatural friend’s club και το κουτί της εκστρατείας του WWF Ελλάς.

2. Συγκεντρώστε τους λογαριασμούς ρεύματος του τελευταίου έτους, και δείτε πόση ενέργεια καταναλώνετε ετησίως.

3. Αρχίστε να υλοποιείτε τις συμβουλές που θα σας δώσουν το WWF Ελλάς και το gonatural.

4. Μετά από ένα χρόνο ελέγξτε και πάλι στο λογαριασμό ρεύματος την κατανάλωση ενέργειας του τελευταίου έτους.

5. Βάλτε φίλους και γνωστούς … στο κλίμα! Μιλήστε σε συγγενείς, φίλους και γνωστούς για την ενεργό δράση σας στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή και αναλάβετε από κοινού πρωτοβουλίες για το περιβάλλον στην εταιρία, στο σχολείο, στην πολυκατοικία, στη γειτονιά.

Μάθετε ποιες δράσεις ανέλαβαν οι Πρεσβευτές Καλού Κλίματος σε κάθε τεύχος του gonatural και στο site του WWF Ελλάς: www.climate.wwf.gr

Περισσότερες πληροφορίες:
Ανδρέας Λουκάκης, Εκδότης – Διευθυντής go natural, info@gonatural.gr, 210-9221651
Μαρίτα Παντέρη, Υπεύθυνη Τύπου WWF Ελλάς, m.panteri@wwf.gr, 698 2471724

Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1292