Ανοιχτή επιστολή ενός πολίτη προς τους πολιτικούς μας
Ημερομηνία Wednesday, October 24 @ 18:11:06 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ

Κύριοι…… όλοι εσείς που απαρτίζετε τον πολιτικό κόσμο της χώρας μας, σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, Νομάρχες και Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι..

Κύριοι πολιτικοί που απευθύνεστε σε μας τους πολίτες για να διεκδικήσετε την ψήφο μας…

Η πύρινη λαίλαπα, που καταβροχθίζει δάση, καλλιέργειες, σπίτια, δεν είναι απλά ένα δραματικό συμβάν. Είναι το αποκορύφωμα της πολύπλευρης περιβαλλοντικής κρίσης, που πλήττει τη χώρα μας.

Είμαστε μια κοινωνία εχθρική προς το περιβάλλον. Καταπατούμε, ρυπαίνουμε, σπαταλάμε ανενδοίαστα φυσικούς πόρους, καταστρέφουμε φυσικούς παραδείσους, πληγώνουμε ανεπανόρθωτα το τοπίο, μολονότι αυτό είναι το «προϊόν» που πουλάμε ως τουριστική χώρα.

Δεν έχουμε αντιληφθεί ότι:
η φύση είναι ένας συντελεστής στον παραγωγικό μας κύκλο, που δεν αυξάνεται ούτε αντικαθίσταται πρέπει να τη διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού.
Αντίθετα, εμείς την αντιμετωπίζουμε ως εμπόδιο στην «ανάπτυξη» και την αφανίζουμε με κυνισμό.

Εδώ και μισό αιώνα, με τον μανδύα της πολιτικής εξουσίας που σας παρέχει η κοινοβουλευτική δημοκρατία μας και η οργάνωση διοίκησης των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων, νομιμοποιείτε την αυθαιρεσία μας σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος, σε παραλίες και δάση, και εμείς σε αντάλλαγμα στηρίζουμε και οικοδομούμε την χυδαία ιδιοτέλεια σας.

Πολίτες και επαγγελματίες της εξουσίας καταφέραμε να επεκτείνουμε το αβίωτο αστικό χάος σε βάρος της ίδιας της ύπαρξης μας, περιορίζοντας δραματικά οτιδήποτε ανταγωνιστικό στα «τσιμεντένια» όνειρά μας.

Δεχθήκαμε ως τώρα, αδιαμαρτύρητα, την καταστροφή της γης και την συνακόλουθη «αξιοποίησή» της από τους καταπατητές, τους οικοπεδοφάγους και τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς σε τέλεια συνεργασία και διαπλοκή με συμπολιτευόμενους και αντιπολιτευόμενους πολιτικούς.

Ο στόχος της καταλήστευσης του κοινωνικού πλούτου επετεύχθη.

Φτάνει πια…..

Η συνείδησή μας και το ένστικτό της επιβίωσης μας είναι πιο δυνατά από τα τσιμεντένια όνειρα, την «αξιοποίηση» και τις διαπλοκές των «αποχαρακτηρισμών».

Τα βουνά, οι κάμποι και οι θάλασσες είναι κοινωνικό κεφάλαιο και μοναδικό στόχο έχουμε να το διατηρήσουμε, ότι τουλάχιστο έχει απομείνει, ανέπαφο.

Ως πολίτες
Αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί και αναζητούμε τρόπους δράσης.
Δεν θα ανεχτούμε την επανάληψη των φαινομένων «αξιοποιήσεων» των ακτών, της υποβάθμισης των πόλεων, την εγκληματική έλλειψη σχεδίων πρόληψης και αντιμετώπισης "κρίσεων", την αμέλεια και ανικανότητα φορέων και επιχειρήσεων, τους "κομματικούς φίλους", την αναποτελεσματικότητα της διοίκησης και την περιφρόνησή της στον πολίτη.
Πολλοί από μας, τους πολίτες αυτού του τόπου, εκφράζουν την επιθυμία να αυτενεργήσουμε καλύπτοντας τα κενά που ηθελημένα αφήνει η πολιτική σας βούληση.

Ως πολιτικοί
Αναλάβετε και εσείς τις ευθύνες των λόγων και των πράξεων σας δείχνοντας μας ότι είστε άξιοι της εμπιστοσύνης μας. Η εγκληματική αμέλειά σας πολλές φορές αποδεικνύει ότι στόχος σας, είναι η ικανοποίηση των ανίκανων και ανήθικων πολιτικών "φίλων".
Αξιοποιείστε αξιοκρατικά το πλούσιο "ανθρώπινο κεφάλαιο" που διαθέτει ο τόπος μας και δώστε σημασία στα μείζονα και όχι στα ελάσσονα.
Η ως τώρα ανεύθυνη συμπεριφορά σας σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος δεν εμπνέει καμία ελπίδα για το μέλλον, ωστόσο αυτήν την ύστατη ώρα αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων.
Επιτέλους σταματήστε τις "εκ των υστέρων" δηλώσεις και την ανεύθυνη "τηλεοπτική και ραδιοφωνική δημοκρατία", μοιραστείτε δε μαζί μας τα πολιτικά σας οράματα, εάν έχετε.

Δημοσιοποιείστε άμεσα,
Τους τρόπους, τους πόρους, τα μέτρα και τα μέσα που εγγυώνται την διαφύλαξη και αποκατάσταση όλων των περιοχών που έχουν πέσει «θύματα» της ιδιοτελούς συμπεριφοράς σας.
Την προετοιμασία και την πρόληψη για την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων.
Δώστε στους πολίτες το δικαίωμα και τις ευκαιρίες να συμμετέχουν ενεργά στην προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος.
Περιμένουμε …..

Η απόγνωση, η αγανάκτηση και η θλίψη μας, περιορίζουν τα περιθώρια της υπομονής μας.

πηγή: ΒΙΓΛΑ, Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2007

Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1282