Παναττικό Δίκτυο Κινημάτων Πόλης και Ενεργών Πολιτών
Ημερομηνία Tuesday, October 23 @ 21:37:31 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ & ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΗ ώρα 19:30
στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΗΣ
Συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής του Παναττικού Δικτύου

Προς όλα τα μέλη και τους φίλους του Δικτύου

Στις 8/10 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Πανατικού Δικτύου, στην «Αγορά Κυψέλης».
Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και η συζήτηση άκρως ενδιαφέρουσα.
Την ημέρα της Γ.Σ δηλώθηκε και η συμμετοχή 16 νέων συλλογικοτήτων στο Δϊκτυο.
Αυτός είναι και ο λόγος που καθυστέρησε το δελτίο ενημέρωσης που αποστέλεται σήμερα καθώς έπρεπε να αναθεωρηθεί η λίστα επαφών. (Σας επισυνάπτουμε την καινούργια).
Από τη ΓΣ έγιναν δεκτές οι παρακάτω προτάσεις:
1.
Εισηγητής: Η ομάδα προετοιμασίας της ημερίδας.
Τελική απόφαση για την ημερίδα με τίτλο: «Τα βουνά της Αττικής εκπέμπουν SOS». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε χτες 17/10 στην αίθουσα του ΤΕΕ. Υπάρχουν τα κείμενα των κεντρικών εισηγήσεων που μπορείτε να τα ζητήσετε απο τους εισηγητές μέλη του Δικτύου μας –αν δεν σας έχουν σταλεί ήδη με μέριμνά τους. (Ελένη Πορτάλιου, Πάνος Τότσικας, Κώστας Φωτεινάκης, Χαρά Καφαντάρη. Στη διάθεση της Συντονιστικής Επιτροπής υπάρχει μόνο μία)

2.
Εισηγητής: Χρήστος Κορτζίδης, Δήμαρχος Ελληνικού (Δημοτική Συνεργασία για το Ελληνικό)
Διήμερο εκδηλώσεων στο παλιό αεροδρόμιο με συμμετοχή του Παναττικού Δικτύου και των συλλογικοτήτων που το απαρτίζουν. Με έκθεση – τραπεζάκια, οργανωμένες συζητήσεις κλπ. Υπολογίζεται μέσα στο Δεκέμβρη και σύντομα θα έχουμε την πλήρη πρόταση των οργανωτών.

3.
Εισηγητής: Γιάννης Τόλιος (Δίκτυο Εναλλακτικής Αγροτικής Πολιτικής)
Πραγματοποίηση ημερίδας από το Παναττικό Δίκτυο, με θέμα τον χωροταξικό σχεδιασμό της Αθήνας. Σύντομα η πλήρης πρόταση θα κατατεθεί απο τον εισηγητή της σε προσεχή σνεδρίασης της Συντονιστικής Επιτροπής.

4.
Εισηγητής: Απόστολος Αλωνιάτης (ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΗΦΙ-SOS)
Ψήφισμα για τη σωτηρία από τη μόλυνση του ποταμού Ασωπού. (Το κείμενο με μέριμνα του εισηγητή)

5.
Εισηγητής: Μητροβγένης, Δημοτ,Σύμβουλος Δάφνης (Μαχόμενη Αριστερή Δάφνη) Ψήφισμα για την προστασία της περιοχής Σχοινιά – Μαραθώνα. (Το κείμενο με μέριμνα του εισηγητή)

6.
Εισηγητής: Πέτρος Κωνσταντίνου και Συντονιστική Επιτροπή Πανατ. Δκτύου Δικτύου
Πραγματοποίηση συγκέντρωσης – διαδήλωσης και άλλων εκδηλώσεων με την ευκαιρία της 8ης Δεκεμβρίου, παγκόσμιας ημέρας δράσεων για την Κλιματική Αλλαγή. Τελικές και λεπτομερείς αποφάσεις θα λάβει η Συντονιστική Επιτροπή στην προσεχή της συνεδρίαση. Το μέχρι τότε διάστημα να αξιοποιηθεί απο τις συλλογικότητες και ενεργούς πολίτες μέλη για: α) Μεταξύ τους συζήτηση και αποφάσεις – προτάσεις και β) Επαφές με άλλα μεγάλα δρώντα σχήματα που επιθυμούν να συμμετέχουν στη διοργάνωση (όπως συνδικάτα, κοινωνικές οργανώσεις και σχήματα κλπ)

Εκτός των παραπάνω αποφάσεων, έγιναν και πλήθος άλλων ενημερώσεων για δράσεις που πραγματοποιήθηκαν ή βρίσκονται σε φάσεις εξέλιξης ή σχεδιασμού από πολλές συλλογικότητες.

Αποφασίστηκε επίσης η σε σύντομο χρονικό διάστημα συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής με κύρια θέματα ΗΔ την υλοποίηση όσων αποφασίστηκαν και ιδίως της απόφασης που αφορά την εκδήλωση της Παγκόσμιας ημέρας για την Κλιματική Αλλαγή.

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής και ιδίως νέων συλλογικοτήτων δεν έγινε συλλογή δηλώσεων συμμετοχής στην (έτσι κι αλλοιώς ανοιχτή) Συντονιστική Επιτροπή. Παρακαλούμε λοιπόν τους συναγωνιστές που επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτήν, να το κάνουν προσερχόμενοι στην προσεχή συνεδρίαση. Σε κάθε περίπτωση για τις συνεδριάσεις και τα αποτελέσματά τους θα ενημερώνονται με e-mail όλα τα μέλη του Δικτύου.

Σας καλούμε λοιπόν σε:
Συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής του Παναττικού Δικτύου Κινημάτων Πόλης & Ενεργών Πολιτών, που θα γίνει στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης την Πέμπτη 25 Οκτώβρη, ώρα 19:30, με θέματα Η.Δ:
1) Προετοιμασία συγκέντρωσης - διαδήλωσης «για την ημέρα δράσεων κατά της κλιματικής αλλαγής». Οπως αναφέρεται μεταξύ άλλων σε κείμενο – πρόταση που υπέβαλαν συναγωνιστές: «....διαδήλωση για κλιματική αλλαγή στις 8 Δεκέμβρη. Αφορμή είναι η διεθνής μέρα δράσης αλλά θέλουμε να βρουν σε αυτή την κινητοποίηση έκφραση ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ που πήραν μέρος στις οργισμένες διαδηλώσεις για τις πυρκαγιές και τώρα δραστηριοποιούνται ακόμα πιο έντονα τοπικά για την διάσωση των ορεινών όγκων, των ελεύθερων χώρων, της παραλίας, για την ποιότητα ζωής στην απάνθρωπη πόλη μας( αυτοκίνητο και νέες περιφερειακές λεωφόροι, κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ποδήλατο, νέφος-ρύπανση κλπ κλπ). Στη συνάντηση να καταλήξουμε σε ημερομηνία για διευρυμένη σύσκεψη κάθε ενδιαφερόμενου φορέα, σε κείμενο-πρόσκλησης, σε μια πρώτη πρόταση για τον χαρακτήρα της διαδήλωσης ως κορύφωσης δράσεων που προτείνουμε να προηγηθούν (ενημερώσεις, χάπενιγκ, καλλιτεχνικά δρώμενα κλπ)

2. Ο,τι άλλο ήθελε προταθεί απο τους συμμετέχοντες στη συνεδρίαση συναγωνιστές-ριες.

Λόγω της μεγάλης σημασίας του κύριου θέματος της ΗΔ
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ

Σημειώσεις:
(1) Ο τόπος και ο χρόνος της συνεδρίασης συμφωνήθηκε απο 10 τουλάχιστον μέλη της Συντ.Επιτρ. που ήταν παρόντα στην χθεσινή ημερίδα που πραγματοποίησε το Παναττικό Δικτυο, αλλά και άλλα μέλη που επικοινώνησα τηλεφωνικά σήμερα.
(2) Αυτή η ενημέρωση και πρόσληση συντάσετται και αποστέλεται από τον υπογράφοντα μετά από αποφάσεις του Πανατ.Δικτύου (Γενική συνέλευση και προτείνοντες τη συνεδρίαση της Σ.Ε).

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Νίκος Μαρτέν
210-3453877 6995 822 923

Tο γραφείο τυπου του Παναττικού Δικτύου Κινημάτων Πόλης και Ενεργών Πολιτών

Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1280