Τήνος, η παράνομη εξόρυξη μαρμάρου συνεχίζεται
Ημερομηνία Thursday, October 18 @ 21:09:52 UTC
Θέμα Τήνος


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΕΤΟΦΩΛΙΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΑΡΜΑΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Σας ενημερώνουμε ότι οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά.
Κανένας δεν έχει ενδιαφερθεί κανένας δεν έχει ασχοληθεί με το πρόβλημα που ακούει στο όνομα παράνομη εξόρυξη μαρμάρου και απόληψη αυτού στην θάλασσα.
Έχουμε κάνει σαν Σύλλογος αρκετές προσπάθειες να σταματήσουμε αυτήν την παρανομία, δεν υπάρχει όμως ανταπόκριση, ούτε από τον δήμο Εξωμβούργου Τήνου ούτε από το Επαρχείο και ούτε κάν από τη αστυνομία . Κανένας από τους φορείς δεν παίρνει θέση στις παράνομες αυτές προσπάθειες της ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΘΟΛΟΣ ΑΕ.

Έχουμε στα χέρια μας την από 9/7/2007 απάντηση από την ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ με αριθμό πρωτοκόλλου ΕΜΝΕ/Φ11.3.20Λ/0/1015 η οποία αναφέρει τα εξής ότι σύμφωνα με αυτοψία που πραγματοποιήθηκε από μηχανικούς της υπηρεσίας στην θέση Μάρμαρα Αετοφωλιάς Τήνου διαπιστώθηκε ότι διενεργούνται από την εταιρία ΘΟΛΟΣ ΑΕ εργασίες ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΑΠΟΛΗΨΗΣ για τις οποίες δεν προκύπτει να υπάρχουν τα απαιτούμενα στοιχεία νομιμότητας για διενέργεια λατομικών εργασιών, οι όποιες εργασίες εκτός της προσβολής στο περιβάλλον εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια των εργαζομένων και περιοίκων. Παρόλο όμως της απόφασης η συγκεκριμένη εταιρία με υπεργολάβο τον Ιωάννη Φόνσο συνεχίζουν τις εργασίες σαν να μην συμβαίνει τίποτε.

Σαν Σύλλογος ζητάμε απαντήσεις από την πολιτεία για τα παρακάτω ερωτήματα:
1.ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ;
2.ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ {ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ} ΝΑ ΠΕΤΑΜΕ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ;
3.ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΕΝΟΣ ΛΙΜΑΝΙΟΥ;
4.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ;
5.ΓΙΑΤΙ ΥΠΗΡΞΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΜΝΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΑΥΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ;

Επίσης σας αποστέλλουμε φωτογραφικό υλικό.

Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1273