Λέσβος, σώστε την Καλλονή
Ημερομηνία Thursday, October 18 @ 20:53:21 UTC
Θέμα Μυτιλήνη


16/10/2007

Ο Σύλλογος για το Περιβάλλον "Ναυτίλος Εν Δράσει" ζητά την ενίσχυση όλων στην προσπάθειά του για την αποτελεσματικότερη προστασία του κόλπου Καλλονής Λέσβου, που αν και περιλαμβάνεται στο πανευρωπαϊκό δίκτυο Natura 2000 καθώς και στο δίκτυο των σημαντικών περιοχών για τα πουλιά της Ελλάδας, απειλείται από μπαζώματα, αποστραγγίσεις, στερεά απόβλητα, άναρχη δόμηση, υπερβόσκηση, ανεπεξέργαστα υγρά απόβλητα και ανεξέλεγκτο κυνήγι.

Όσοι επιθυμούν καλούνται να συμβάλουν στο εγχείρημα του συλλόγου επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα: http://naftilosendrasi.gr/ είτε αποστέλλοντας τα στοιχεία τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@naftilosendrasi.gr.

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ONLINE κάντε κλικ εδώ

Η συλλογή των υπογραφών θα ολοκληρωθεί στις 31 Οκτωβρίου.

_________________________________________________________________________________
ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ.

Σχεδόν κανένα καταφύγιο άγριας ζωής στην Λέσβο δεν βρίσκεται σε προστατευόμενη περιοχή Natura. Αντίθετα τα καταφύγια άγριας ζωής στην Λέσβο βρίσκονται μέσα σε χωράφια και σε άλλα άσχετα μέρη, χωρίς κανένα ενδιαφέρον αφού εκεί δεν συχνάζουν πουλιά, μια και κανείς δεν ασχολήθηκε να μελετήσει την χρησιμότητα τους τα τελευταία 30 - 40 χρόνια ( ή κανείς δεν ήθελε να κυνηγήσει σε αυτές τις περιοχές οπότε τις άφησαν στην μοίρα τους).

Το Δασαρχείο Λέσβου πήρε την πρωτοβουλία να ξεκινήσει την διαδικασία για να χαρακτηριστεί σαν καταφύγιο άγριας ζωής η περιοχή του υγροτόπου της Καλλονής, περιοχή εξαιρετικά σημαντική για τα πουλιά, περιοχή Natura και ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για birdwatching παγκόσμια. Μεταξύ των φορέων και ΜΚΟ που ζήτησε την γνώμη ήταν και ο Ναυτίλος εν δράσει (www.naftilosendrasi.gr ).

Για την ολοκλήρωση της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (που εκκρεμεί τα τελευταία δέκα χρόνια και είναι πολύ αμφίβολο αν θα τελειώσει) και την ίδρυση καταφυγίου άγριας ζωής αγωνιούμε και έχουμε κάνει αρκετές κινήσεις τα τελευταία 2 χρόνια. Μεταξύ αυτών είναι η συλλογή 500 υπογραφών, πέρυσι την άνοιξη, από birdwatchers, ανθρώπων δηλαδή αυξημένης οικολογικής ευαισθησία, που πληρώνουν για να επισκεφτούν την Λέσβο σε μία περίοδο τουριστική καθ’ όλα νεκρή (Απρίλιος – Μάιος), υπογραφές που μαζεύτηκαν με βάση την διεκδίκηση των παραπάνω αιτημάτων (ΕΠΜ, καταφύγιο άγριας ζωής).

Στα πλαίσια της παραπάνω δράσης μας, σας προσκαλούμε σαν ενεργοί πολίτες να συμμετάσχετε κι εσείς σε αυτή την προσπάθεια, υπογράφοντας ηλεκτρονικά στην διεύθυνση μας, την οποία παραθέτω.

Εάν σαν σύλλογοι, οργανώσεις ή οποιαδήποτε μορφή συλλογικότητας, επιθυμείτε να δηλώσετε ενεργά την συμφωνία σας στα αιτήματα μας, μπορείτε να στείλετε γραπτό μήνυμα ή να υπογράψετε το petition που σας επισυνάπτω.

Εάν μπορείτε να το προωθήσετε σε κάποιους που ενδιαφέρονται νομίζω ότι θα βοηθήσετε αποτελεσματικά. Οι υπογραφές θα χρησιμοποιηθούν σαν εργαλείο πίεσης ενάντια στις αντιδράσεις που έχουν αρχίσει ήδη να διακρίνονται.

Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1269